Продукти за 4 порции:200 г бяло брашно-за предпочитане Семолина2 яйца1/2

...
Продукти за 4 порции:200 г бяло брашно-за предпочитане Семолина2 яйца1/2
Коментари Харесай

Рецепта за прясна паста със сьомга

Продукти за 4 порции:

200 г бяло брашно-за предпочитане Семолина
2 яйца
1/2 ч.л. сол
600 г сьомга
1 с.л. микс от сухи подправки - майорана, риган, мащерка, естрагон
1 скилидка чесън
сол  и черен  пипер  на усет
зехтин
400 г заквасена сметана
зелен  или див  лук за гарниране

Приготвяне:

Разбъркайте брашното със солта и в  средата направете кладенче. Добавете яйцата, леко ги разбийте с вилица и омесете безпрепятствено тесто. Ако е нужно прибавете мъничко вода. Понякота това се постанова поради другата величина на яйцата. Трябва да получите твърдо, безпрепятствено и еластично тесто. Завийте го в  найлоново фолио и го оставете да почине в  хладилника най-малко за 30 минути.

Разточете тестото на допустимо най-тънък лист. Поръсвайте с брашно работния плот  с цел да не лепне. По-лесно ще е, в случай че разделите тестото на две елементи и го разточвате по настрана. Оставете разточения лист тесто за 5 минути леко да изпръхне. Поръсете още веднъж с малко брашно и го навийте на руло. Нарежете тънки лентички и ги разпръснете върху забрадка да се изсушат още малко. В огромна тенджера кипнете подсолена вода и сварете пастата  3-4 минути. Отцедете в  цедилка и в случай че не я ползвате незабавно я охладете със студена вода. В този случай е добре да я намаслите с малко зехтин с цел да не залепват обособените лентички една в друга. Така може да я съхраните в хладилника до момента в който решите да я хапнете. Ако доста обичате паста направете по-голямо количество. Заложете на италианската максима-100 г брашно на човек.

Нарежете рибата на хапки, посолете и овкусете със сухите подправки и черен  пипер.
Прочетете още
В тиган сложете обелената скилидка чесън, налейте малко зехтин и го загрейте. Отстранете чесъна и запържете рибата. Не я препържвайте. Трябва да остане сочна и розова вътре. Добавете сметаната, налейте малко от  водата, в  която е вряла пастата и кипнете гъст сос. Посолете. Добавете пастата, разбъркайте няколко пъти едвам се затопли и сервирайте незабавно. Поръсете с свеж лук. Да ви е сладко!

По концепция на " Вкусно с Йоли ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР