Продавачите вече са склонни на отстъпки от цената на жилищатаПродавачите

...
Продавачите вече са склонни на отстъпки от цената на жилищатаПродавачите
Коментари Харесай

Вечерни новини: Продавачите на имоти са склонни на отстъпки; Без увеличение на минималната заплата

Продавачите към този момент са склонни на отстъпки от цената на жилищата
Продавачите на имотния пазар в България тази година към този момент са по-гъвкави и са склонни на отстъпки от цената на офертите си в диапазон 1 – 1.5%. Собствениците на парцели осъзнават, че пазарът ще доближи един пик, макар че на годишна база все още към момента има растеж. Това описа изпълнителният шеф на Bulgarian properties Полина Стойкова по време на тазгодишното издание „ Шумът на парите “.
Депутатите отхвърлиха да вдигнат минималната заплата от 1 юли
Депутатите отхвърлиха да вдигнат минималната работна заплата в България от 1 юли, както предложи със собствен законопроект Българска социалистическа партия. Идеята на левицата бе автоматизираният механизъм, който обвързва минималната заплата със междинната за страната, да влезе в действие още от началото на идващия месец, а не от 1 януари, както бе признато при започване на годината.
Асен Василев върна Спецов отпред на Национална агенция за приходите
Ротационното държавно управление на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ върна Румен Спецов отпред на Националната организация за приходите (НАП). Новото предопределение е едно от първите дейности, които кабинетът подхваща след встъпването си в служба във вторник.

Поредна рокада: Василев върна Павел Тонев отпред на Агенция „ Митници “
Правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ върна Павел Тонев отпред на Агенция " Митници ". Досегашният шеф Павел Геренски е освободен от поста си. Това е второто следващо предопределение, откакто по-рано днес кабинетът върна и Румен Спецов начело на Националната организация за приходите (НАП).Тонев и Спецов се връщат на позициите си, от които бяха освободени през август 2022 година
Денков назначи двама заместник-министри
Премиерът Николай Денков назначи двама заместник-министри в Министерството на вътрешните работи и в Министерството на защитата, оповестяват от държавната пресслужба.
АПИ пробва да разпредели милиардите за пътища преди новата власт
Агенция „ Пътна инфраструктура “ очевидно е решила да докара до дъно стартираните през февруари поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на пътища в страната. Дори през днешния ден – в първия работен ден от новия кабинет – АПИ ще отваря ценовите оферти за някои от областите, само че без да е ясно какво тъкмо постанова тази неотложност (вероятно политическата чистка, която предстои).
България предлага на Европейска комисия да удвои уговорката си за нови ВЕИ мощности
България би трябвало удвои задачата си за създаване на нови зелени мощности, с цел да успее да предоговори Плана за възобновяване и да избави 12-те милиарда, планувани за страната. Това сподели в изявление за Economic.bg към този момент някогашният енергиен министър Росен Христов.
Компания от Малайзия откри цех за електроника в Пловдив
Производителят на електроника Escatec отвори своя първи цех в България на фона на все по-голям интерес от европейските си сътрудници. След години на пандемия, закъснение на веригата на доставка и даже война фирмите се преориентират в разширение все по-близо до действителните клиенти.
ORAÉ е стъклото с най-нисък въглероден отпечатък в света
Първото в света флоатно стъкло ORAÉ получи публично самопризнание за своята иновативност и екологичност. Произвежданото от Saint-Gobain Glass стъкло има най-ниския в света въглероден отпечатък – едвам 6.64 kg CO2 eq./m² (за целия цикъл на живот на стъкло 4 мм). Това беше удостоверено с EDP декларация от Международната система за екологични заявления.
Собственикът на Zara разруши прогнозите за продажбите си
Собственикът на Zara – испанската корпорация Inditex – съобщи в сряда, че продажбите на пролетно-лятната сбирка са скочили с 16% през последния месец. Това е знак, че търговецът на дребно за бърза мода може да продължи мощното си показване макар по-високите разноски за заплати и загубата на съветския бизнес, написа Reuters.
Българската euShipments се разрасна с ново сдружение в Румъния
Българският снабдител на логистични услуги в областта на електронната търговия euShipments е приключил второто си придобиване в района на Централна и Източна Европа. Компанията е купила мажоритарен дял в румънския си съперник Helpship – ход, който бе подготвян в последните месеци.
Турската лира се срина със 7% при от дълго време невиждани разпродажби
Турската лира се срина със 7% до рекордно ниско равнище в сряда в най-голямата си дневна ликвидация след историческия срив през 2021 година Пазарът регистрира поръчките на новоизбраното държавно управление да разхлаби стабилизиращите ограничения като ориентиране към по-ортодоксални политики, написа Reuters.
Държавите в Организация на обединените нации се ангажираха да лимитират пластмасовите боклуци
След нестабилното начало на едноседмичните договаряния, в последна сметка към 170 страни се съгласиха да разработят до ноември първия план на това, което до идната година може да се трансформира в първия световен контракт за ограничение на замърсяването с пластмаса.
TRUCK EXPO 2023 демонстрира нововъведения и министър председатели за България в превоза
Стотици милиарди вложения в технологии за автомобилната промишленост обещаваха да трансформират метода, по който ще се придвижват хора и артикули. 400 милиарда $ за последните 10 години бяха ориентирани към новите концепции за електрическа, обвързвана, самостоятелна и споделена подвижност. От тях 100 милиарда $ отидоха съответно за електрифицирането, свързаността и технологиите за самостоятелно ръководство единствено през последните 24 месеца. Докъде e стигнала промишлеността на модерния превоз ще покаже TRUCK EXPO 2023 – от 8 до 10 юни в Пловдив, на територията на Международния панаир.
SERP Conf. 2023 – SEO конференцията, която не е за изпускане
Събитието, което събира българската SEO общественост към този момент няколко години подред, се завръща и през 2023 година Конференцията SERP Conf. 2023 ще е присъствена за втора поредна година, а уредниците от SEO организация Serpact обещават да е още по-вълнуваща, на практика ориентирана и по-мащабна.
S&P Global и Moody`s покачиха прогнозите си за United Group
United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, през днешния ден разгласи, че рейтинговите организации S&P Global и Moody`s са отчели положителна смяна в прогнозите си за компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg