Продавачите на коли втора ръка най-често мамят за техническите параметри

...
Продавачите на коли втора ръка най-често мамят за техническите параметри
Коментари Харесай

Потребителите имат право на рекламация при покупката на стар автомобил

Продавачите на коли втора употреба най-често мамят за техническите параметри и разхода на гориво

При покупка на автомобил втора ръка потребителите най-често стават жертва на машинация по отношение на неговите механически параметри, цена и разход на гориво. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Канал 3 във връзка оповестения от Европейската комисия показател за развиване на пазарите на дребно от 2018 година, съгласно който потребителското доверие към бранша на колите втора ръка към момента е релативно ниско.
" Потребителите на равнище Европейски съюз показват, че срещат проблеми при реализирането на покупко-продажби от този вид. Ние още през предходната година, знаейки че нашият пазар е подобен, че на него доминират покупко-продажбите с коли втора ръка, извършихме огромно изследване на този пазар. Установихме някои типични нелоялни търговски практики, които санкционирахме ”, съобщи Маргаритов. Той посочи, че установените нарушавания не са били огромен % по отношение на размера на осъществените инспекции.
Председателят на КЗП обърна внимание и на това защо да се внимава при покупката на коли втора ръка, в това число и по интернет от непозната страна. " За да си спестят непотребни разноски, потребителите е добре да ревизират дали валидността на офертата касае територията на България, както и какъв ще бъде дължимият Данък добавена стойност, който варира в другите страни. Маргаритов удостовери и нещо изключително значимо, когато приказваме за използвани коли – по закон потребителите имат право на претенция и при покупката на остарял автомобил, а търговецът е задължен да я одобри.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР