Продължението на Знахар, Морал, излезе в ново луксозно издание. След

...
Продължението на Знахар, Морал, излезе в ново луксозно издание. След
Коментари Харесай

Класиката Морал с ново издание

Продължението на " Знахар ", " Морал ”, излезе в ново първокласно издание. След като възстановява паметта си, професор Вилчур още веднъж оглавява кардиологичната клиника във Варшава. Но не всички се радват на завръщането на уважавания хирург. Доктор Добранецки, който е изпълнявал функционалностите на Вилчур по време на отсъствието му, няма желание да се откаже от преимуществата на управителния пост. Подтикван от алчната си млада брачна половинка, той изплита подъл проект по какъв начин да унижи и дискредитира своя преподавател.

Омерзен от подмолните интриги и неналичието на морал, Вилчур непринудено напуща клиниката и Варшава. Той отива там, където се е чувствал благополучен и необходим – провинциалното градче Радолишки. Тадеуш Доленга-Мостович (1898-1939) е полски публицист, сценарист и публицист.

Получава популярност с романа си " Кариерата на Никодем Дизма ".  Творчеството на Доленга-Мостович се отличава с бързо развиване на действието, кинематографичност, непредвидени обрати и запаметяващи се облици. С това се характеризират и най-популярните негови творби – " Знахар " и " Морал ". През 1981 година по " Знахар " е сниман филм, режисиран от Йежи Хофман. Романите засягат значими и всемирен тематики, което ги прави настоящи и през днешния ден.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР