Продължават съвместните действия на полицията и прокуратурата за противодействие на

...
Продължават съвместните действия на полицията и прокуратурата за противодействие на
Коментари Харесай

8 души са задържани при спецакция в Кула под надзора на Окръжна прокуратура – Видин /снимки/

Продължават взаимните дейности на полицията и прокуратурата за противопоставяне на стандартната престъпност в област Видин.
Рано тази заран, на територията на град Грамада и близкото село Тошевци, започва профилирана полицейска интервенция. В акцията участваха чиновници на РУ-Кула, секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “, „ Противодействие на икономическата престъпност “ и шест екипа на Зонално жандармерийско ръководство – Монтана.
Униформените правиха засилени инспекции на два контролно-пропускателни пункта, разположени на входно-изходните точки на градчето, а мобилни екипи започнаха контролни и превантивни дейности в двете обитаеми места. Служителите на реда ревизираха 82 лица (четирима от тях - престъпен контингент) и 43 моторни транспортни средства. За установените нарушавания сформираха 20 акта и 16 фиша (по Закона за придвижване по пътищата, Закона за българските персонални документи, Закона за гражданската регистрация, Закона за горите и Закона за акцизите и данъчните складове).
В апартамент и къща в Грамада, населявани от 38-годишен локален гражданин, служителите на реда откриха и иззеха нелегално притежавано оръжие и муниции – ловна пушка ИЖ и три ловни патрона, военен патрон тиня.7,62 мм, както и 10 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата реагира на канабис. Разследването по случая продължава, формирано е досъдебно произвеждане.
От дома на 51-годишен гражданин на Тошевци проверяващите иззеха две нерегистрирани въздушни пушки и патрон за ловна карабина. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Общо 1.130 кг нарязан тютюн без бандерол са открити на два адреса в Грамада, а по случаите са формирани предварителни инспекции по чл.234 от Наказателния кодекс. Една предварителна инспекция е формирана по чл.235 от Наказателния кодекс, откакто униформени открили два кубика немаркирана дървесина в двор на къща в Грамада.
В хода на интервенцията с полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани осем души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР