Продължават ремонтните дейности на бул. Левски“ - най-големият инфраструктурен проект,

...
Продължават ремонтните дейности на бул. Левски“ - най-големият инфраструктурен проект,
Коментари Харесай

Готовите участъци по бул. Левски ще бъдат пускани поетапно

Продължават ремонтните действия на бул. " Левски “ - най-големият инфраструктурен план, който се осъществя във Варна. Работи се по едно и също време в обособени елементи на цялото трасе. Поставени са 1820 водача за подпорните стени, построени са над 2200 м канализация и 2000 м водопроводи, 500 м от ново трасе на дерето, не престават дейностите по структурата. Монтирани са 100 стълба за улично осветяване, изкопите маси са над 58 000 м3. Преместени са трасетата на част от телекомуникационни мрежи. На някои от секторите е положена асфалтова настилка, построяват се тротоари и осветяване.

Готов е секторът от ул. " Подвис “ до ул. " Прилеп “, в това число главният бул. и локалните платна, както и над 50% от мостовите структури по булевардите " Владислав “ и " Сливница “. В участъка  бул. " Владислав “ – ул. " Девня “  отчуждителните процедури са завършили, пилотната структура е подготвена, работи се по главното и локалното платно, както и по отводнителния канал. Реконструкцията на подземните връзки в южната част на локалните платна сред бул. " Владислав “ и ул. " Прилеп “ също е изпълнена. Поетапно всеки сектор ще бъде пускан в придвижване. Над 34 000 тона боклуци са изнесени от региона на Максуда при разчистване на терена за новото трасе.

Над 135 обекта по трасето на бул. " Левски “ към този момент са отчуждени или в развой на отчуждаване.  За хората, за които парцелът е главно жилище, законът позволява да употребяват дома си до 3 месеца, откакто сумата за компенсацията им е изплатена. Това е причина за закъснение на обекта и смяна на работните графици, защото строително-монтажните действия могат да бъдат осъществявани само  в секторите с позволение за градеж.

Новото трасе в сектора от ул. " Девня “ до ул. " Подвис “ ще бъде с две платна с по три ленти, и с две местни платна с по две ленти, като пресичането на ул. " Прилеп “, бул. " Цар Освободител “, бул. " Сливица “, бул. " Вл. Варненчик “ и ул. " Кракра “ ще се реализира на разнообразни равнища посредством мостови уреди.  Кръгови придвижвания ще има построени на пътните възли с " Цар Освободител “, " Сливница “ и " Владислав “, а директни прекосявания на ул. " Прилеп “ и " Кракра “. Ще бъдат построени 6 двойни рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Съгласно плана пешеходно секване е планувано посредством прелези - до стадион " Спартак “, сред " Цар Освободител “ и " Сливница “, сред " Сливница “ и Вл. Варненчик “, а на  " Кракра “ – авто и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. " Цар Освободител “, " Сливница “ и " Вл. Варненчик “ ще има пешеходни пътеки. 

Останалата част от ремонта на бул. " Левски “ - от кръстовището с ул. " Подвис " до бул. " Осми крайморски полк ", ще бъде по план по Оперативна програма " Региони в напредък “ на Община Варна.  Успоредно с това ще бъде осъществен главен ремонт на всички пешеходни подлези по трасето.  Стартът на ремонтните действия ще стартира на следващия ден 21-ви юли, с цел да бъдат спазени условията и периодите на плана. Заради усложнения авто трафик Община Варна приканва жителите за схващане и самообладание, защото предстоящите изгоди от новия бул.. " Левски “ ще бъде облекчение на придвижването в града и понижаване на тапите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР