Продължават проверките за недопускане на управление на моторни превозни средства

...
Продължават проверките за недопускане на управление на моторни превозни средства
Коментари Харесай

Пътна полиция засилва вечерните проверки за шофиране с алкохол или наркотици

Продължават инспекциите за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции и/или техни аналози.

В момента у нас и в страните-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL е в ход профилирана интервенция , чийто акцент е тъкмо този проблем. Проверки у нас ще се правят и във вечерните часове.

Според наблюденията, една от водещите аргументи за тежки пътнотранспортни катастрофи в Европа е точно ръководството след приложимост на алкохол или наркотични субстанции .

По данни на отдел " Пътна полиция ", ГДНП от началото на годината до 11 декември, у нас за открити 11 044 водачи, направили такова нарушаване .

От разбора за травматизма да първото десетмесечие , за интервала от 01.01.2019 година до 31.10.2019 година, на територията на страната са настъпили 5607 тежки пътнотранспортни катастрофи , при които са починали 517 и са ранени 7103 участници в придвижването по пътищата.

Поради ръководство на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози са 66 от произшествията, при които са починали 7 и са ранени 93 участници в придвижването по пътищата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР