Продължават проверките на Агенцията по безопастност на храните в кухните

...
Продължават проверките на Агенцията по безопастност на храните в кухните
Коментари Харесай

Продължават проверките на БАБХ в детските градини и училищата

Продължават инспекциите на Агенцията по безопастност на храните в кухните на детски градини и учебни заведения. Акцията е в цялата страна като цели да подсигурява качественото хранене на децата.

Вижте повече от Зоя Велинова

В най-старата детска градина в София " Мара Петлякова " и прилежащото 134 СУ към този момент повече от два часа продължава инспекцията на инспекторите от БАБХ. До момента е намерено, че в лавката на учебното заведение се продават солети с палмово масло. Солетите са конфискувани.

Проверката в учебните заведения и детските градини включва първо по какъв начин е осъществен ремонтът преди началото на образователната година, след което се ревизират печки, електроуреди, хладилници. Проверява се общата хигиена на помещението и на личния състав. Проверява се също самата храна - къде се съхранява, етикетирана ли е, какъв е срокът на валидност, вземат се проби от храната.

Какви са най-честите нарушавания?
Бистра Иванова, шеф бранш в Областна дирекция по сигурност на храните, София: Най-често срещаните нарушавания в последно време, които ние откриваме, са от време на време незадоволително хигиенично положение, във връзка с състава на храните също се установяват някои несъответствия. Понякога има лица без здравни книжки, само че това се случва извънредно рядко. Контролът, който правят самите компании, в действителност е добър. Напоследък се вижда, че хората от ден на ден четат и са осведомени, тъй че нарушаванията стават все по-малко.
Масовите инспекции на БАБХ ще продължат целия месец. След 11 октомври следват регулярни инспекции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР