Продължават протестите на майките на деца с увреждания с искане

...
Продължават протестите на майките на деца с увреждания с искане
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 24 октомври

Продължават митингите на майките на деца с увреждания с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Вчера (23 октомври) обаче стана ясно, че такава няма да има след съдружния съвет на " Обединени патриоти ", на който не участва водачът на " Атака " Волен Сидеров.
Темата занимава водещите печатни издания и през днешния ден, защото съставлява следващо тестване за оцеляването на третия кабинет на Бойко Борисов. И като заговорихме за държавното управление, ето малко сметки.
Вестник " Сега "
Ежедневникът отбелязва, че единствено за два месеца властта ще похарчи 2 милиарда лева от остатъка, насъбран през годината. Плановете на ръководещите са бюджетът за 2018 година да приключи с 0.5% остатък. При предстоящ БВП от порядъка на 110 милиарда лв., тези 0.5% се равняват на към 550 млн. лв.. Към момента хазната е на плюс с 2.5 милиарда лв., само че в оставащите седмици до Нова година остатъкът безусловно ще се стопи.
Вестник " 24 часа "
Изданието подчертава върху завръщането на премиера Бойко Борисов от визитата му в Обединените арабски емирства и възможната среща на министър-председателя с съдружните сътрудници от " Обединени патриоти " в подтекста на напрежението към Валери Симеонов и митинга на майките на деца с увреждания. Според вестника е допустимо Борисов да беседва с патриотите едвам след гласуването на вота на съмнение в Народното събрание и съвещанието на Министерския съвет.
Вестник " Труд "
Всекидневникът обръща внимание на интернационалната тематика към убийството на журналиста Джамал Хашоги, като акцентира, че тя е придобила геополитически измерения. " Труд " написа, че от разплитането на мистериозната гибел на Хашоги зависи надали не бъдещето на Близкия изток, като в окото на бурята са двамата държавници - турският президент Реджеп Ердоган и престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.
Вестник " Монитор "

Медията обръща внимание на тематиката за междусъседските връзки, като показва, че един от 10 съседи, фенове на неплащането на общите разноски на етажната благосъстоятелност, отивал на съд. Практиката обаче показвала, че в 80% от случаите, когато работата опирала до правосъдни реализатори и запори, длъжниците признавали борчовете и се съгласявали на съглашение за заплащането им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР