Продължават обилните валежи от сняг на надморска височина над 1400

...
Продължават обилните валежи от сняг на надморска височина над 1400
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж по високите части в Благоевградско – покривката достига половин метър

Продължават изобилните превалявания от сняг на надморска височина над 1400 метра в Югозападна България. Цитирани от Българска национална телевизия, от Планинската избавителна работа в Благоевград оповестиха, че новата снежна завивка във високата зона - (около 2000 метра), е над 50 сантиметра. Общата снежна завивка там е над 200 сантиметра с огромни навевки над 400 сантиметра. Поради ниските температури през месеца снеготопенето е минимално.

При слизане от " Карталска поляна " към Благоевград, в зоната до махала " Карабелци ", се виждат голям брой паднали огромни дървета в речното корито, а през реката са инсталирани и доста мостчета, които са с минимална височина.

От ПСС сигнализират, че огромното съществуване на сняг и непочистеното речно корито са два фактора, които могат да доведат до повишаване на водите и причиняване на огромни разливи при внезапното стопляне в края на месеца.

Според спасителите, в случай че се добави и трети евентуален фактор - пороен дъжд, съпровождащ постоянно вятъра от югозапад, обстановката може да докара до огромно злополучие за жителите на махалите наоколо до реката и даже да заплаши града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР