Продължават боевете в източните градове Бахмут и Соледар. Тази сутрин

...
Продължават боевете в източните градове Бахмут и Соледар. Тази сутрин
Коментари Харесай

Ожесточени сражения в Донбас. Русия изпрати 9000 военни в Беларус

Продължават боевете в източните градове Бахмут и Соледар. Тази заран детонации раздрусаха столицата Киев. На този декор стана ясно, че Русия е изпратила 9000 военни в Беларус, като част от оповестената по-рано взаимна войскова формация на Москва и Минск. А представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, разгласи, че с помощта си за Украйна НАТО „ в действителност “ е част от войната.

Киев упрекна съветската войска за още офанзиви против цивилни обекти. От украинското президентство оповестиха за ранени в град Никопол, който е бил изумен от повече от 30 снаряда. Нанесени са вреди на десетки къщи. От украинската войска обявиха, че са свалили 11 ирански дрона камикадзе. Съобщава се за гърмежи в Одеска област и развалена инфраструктура след обстрел в Николаев.

В свое послание Володимир Зеленски разгласи, че няма огромни промени на фронтовата линия през последното денонощие. По думите му тежките боеве не престават в Бахмут и Соледар.
Заради съветския ракетен гнет в някои градове и области на Украйна се постанова ограничение на подаването на електрическа енергия, с цел да работи системата устойчиво. Такива прекъсвания може да бъдат избегнати, в случай че всички ние в Украйна преосмислим потреблението си в пиковите часове.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинският президент акцентира и укрепването на връзките със Саудитска Арабия, която по-рано разгласи отпущането на 400 млн. $ филантропична помощ за Киев. Освен това от Рияд споделиха, че са „ изумени от подправените обвинявания “, че поддържат Москва във войната.

От украинската войска обявиха, че руснаците са почнали евакуацията на основаните от тях „ държавни институции ” от Херсонска област в анексирания Крим.

Руски медии демонстрираха фрагменти от Белгородска област, на които се твърди, че се виждат последствията от украинско нахлуване, откакто по-рано се съобщаваше за чути детонации. Агенция „ Новости “ цитира данни, съгласно които Русия е свалила повече от 10 украински ракети в региона.
Междувременно от военното министерство на страната оповестиха, че 9000 съветски военни са пристигнали в Беларус, като част от оповестената по-рано взаимна войскова формация на Москва и Минск.

От ведомството обявиха още, че през последното денонощие руснаците са отблъснали украинските сили при набези в Харковска и Херсонска области.

В изявление за организация „ Интерфакс “ представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, разгласи, че Русия се придържа към военните си цели в Украйна макар поддръжката за Киев от Запада. По думите му НАТО към този момент „ в действителност “ е част от войната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР