"Продължаваме промяната" внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите за

"Продължаваме промяната" внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите за ...

Продължаваме промяната внесе документи за регистрация в ЦИК


"Продължаваме промяната" внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите за регистрация на коалицията за участие в парламентарните избори на 14 ноември, съобщават от пресцентъра ѝ. Документите са внесени от представляващия коалицията бивш служебен министър на икономиката Кирил Петков.

Необходимият брой подписи за регистриране е бил събран за броени часове, се отбелязва в съобщението.

Припомняме, че в понеделник беше обявено създаването на , представлявана от бившите служебни министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев. В нея влизат още партиите "Волт" и "Средна европейска класа".

Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин.Още по темата

Новата формация спешно търсеше партия, която да осигури явяването ѝ на изборите. Вчера Петков обяви, че е възможно коалицията да получи 30% на парламентарните избори, макар че за момента обществени допитвания дават на новия политически проект подкрепа от 8% до 9%.

Той обяви също, че е готов за „обща координация“ с „Демократична България" и „Изправи се БГ! Ние идваме“, но няма да правят общи листи за предстоящите избори с тези формации. Петков обаче изключи възможността за коалиция с ГЕРБ и ДПС на този етап.

След оттеглянето си от служебното правителство Петков и Василев обявиха, че искат с десни инструменти да постигат леви цели, без да се вдигат данъците и да се увеличава дефицитът. За момента обаче бившите служебни министри не са обявили повече подробности по предизборната си програма.


Източник: investor.bg