Продължаваме Промяната ще върне неизпълнен втория мандат за съставяне на

...
Продължаваме Промяната ще върне неизпълнен втория мандат за съставяне на
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната” връща неизпълнен мандата в понеделник

„ Продължаваме Промяната ” ще върне несбъднат втория мандат за сформиране на държавно управление в понеделник, оповестиха от Президентството.

Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание.

В петък депутатите, която беше изискване за предложение на състав на Министерския съвет.

Заради предстоящото отменяне на декларацията, от дни множеството партии разискват третия, който президентът може да връчи на политическа мощ по желание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди два месеца споделяше, че най-добре е да го получи “Български напредък ”, само че в този момент приказва, че максимален късмет да направи кабинет има “Демократична България ”.

Има възможност президентът отново да избере Българска социалистическа партия за третия мандат, както направи по време на политическата рецесия предходната година, въпреки да беше ясно, че Българска социалистическа партия има най-малки шансове да сплоти поддръжка за държавно управление.

На фона на всичко това все по този начин най-възможният сюжет е да се проведат следващи предварителни парламентарни избори. През ноември упованията бяха вотът да бъде на 12 март, само че след решението на Радев да забави повече от предстоящото връчването на втория мандат, тази дата наподобява нереалистична. Някои депутати считат, че изборите ще са на 19 или на 26 март, а други чакат още разпъване преди връщането на третия мандат и избори на 2 април.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР