Продължаваме Промяната ще предложи Бойко Рашков за министър на вътрешните

...
Продължаваме Промяната ще предложи Бойко Рашков за министър на вътрешните
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 4 декември



" Продължаваме Промяната " ще предложи Бойко Рашков за министър на вътрешните работи. Това разгласи в предаването " Евродикоф " някогашният длъжностен стопански министър и сегашен съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. " Когато приказваме за някое лице, би трябвало и двамата с Асен да сме съгласни, не може да взимаме еднолично решение. И двамата с Асен сме харесали работата на Бойко Рашков и бихме се радвали да го предложим още веднъж за вътрешен министър ", изясни той.

Очакванията на „ Продължаваме Промяната ” са в границите на идната седмица да има държавно управление. Това разгласи съпредседателят на партията Асен Василев пред Нова телевизия. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано съдружно съглашение, което може да стане към края на идната седмица. Той уточни, че към момента се прецизира структурата на Министерския съвет. Идеята обаче е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. Самият Василев ще е предлагането на Политическа партия за финансов министър.

„ Недопустимо е Народното събрание да бъде придатък на изпълнителната власт и да се гласоподават официално към този момент взети решения. Ще бъдем същинска парламентарна република “. Тази съобщи пред bTV новият ръководител на Народното събрание Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “. Според Минчев не е нужна съществена смяна в правилника на Народното събрание, само че е допустимо да има известни корекции. Той е против политическото номадство в Народното събрание – прекосяването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничаването това да се прави евентуално ще остане в правилника.

Нов парламент - нов шанс. Стари играчи влизат в нови функции. ГЕРБ на този стадий потеглят по пътя на опозицията. „ Ние се въздържахме в поддръжката на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, тъй като беше кардинална позиция на групата. Който и да беше препоръчан, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на болшинството и не е наша работа да споделяме кой да бъде ръководител. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков пред Нова телевизия. По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Обясни обаче, че от партията биха му помагали. „ Струва ми се, че всички политически сили в Народното събрание би трябвало да му оказват помощ, с цел да възвръщаме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година отрицателни връзки по отношение на Народното събрание. Те се дължат на обкръжението на президента и на водачите на неговата политическа групировка ”, добави Чолаков.

Проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че когато се поставят нови спомагателни ваксини би трябвало да бъдат реимбурсирани от страната, само че не и да са наложителни. Кацаров пречупи гръбнака на четвъртата вълна малко преди да разбере, че има Омикрон или преди да му кажат, заяде се Кантарджиев със служебния здравен министър пред Българска национална телевизия. Омикрон по-лесно се популяризира и има по-голям вирусен товар. Не е несъмнено дали прекараните другите болести, не са доста, доста предпазени и до една седмица и половина би трябвало да има сигурни данни какъв брой % пазят имунизациите от Омикрон.

Все още в България няма регистриран случай на Омикрон. Националният център по заразни и паразитни заболявания обаче работи интензивно в тази посока. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова. „ Този развой изисква време, до момента в който лабораториите изпратят пробите и те да се обработят. Започнали сме едно огромно секвениране, чиито резултати се чакат до седмица ”, изясни Христова. Тя уточни, че съгласно напътствията на Европейския център за надзор на заболяванията 5-10% от позитивните проби би трябвало да бъдат секвенирани. У нас се секвенират 10%.

Омбудсманът Диана Ковачева недоумява какви са тези условия за проби като няма проби. Онлайн образованието удря тежко качеството на образованието, удря душeвността на децата, губят мотивация за учене, губят обществени умения и стопират да живеят обикновено, посочи Ковачева. Докога ще стигнат тестванията, запита тя пред Българска национална телевизия. Диана Ковачева получава доста тъжби и против зеления документ.

Служебният учебен министър учен Николай Денков съобщи, че хубавата вест от през днешния ден е, че има проби и има правила, които разрешават от понеделник всички възпитаници да бъдат в клас. Ако някои учебни заведения не мога да се провеждат от понеделник, могат да стартират от вторник в класните стаи, изясни той пред Българска национална телевизия. 10% от родителите не си пускат децата на учебно заведение. Около 7.5% от учениците от гимназиалния стадий са имунизирани, 5% са преболедували или общо към над 12% от учениците няма потребност да вършат проби.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР