Продължаваме промяната ще откажат покана на ГЕРБ за съставяне на

...
Продължаваме промяната ще откажат покана на ГЕРБ за съставяне на
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ могат да съставят кабинет със златен пръст от „Възраждане“

" Продължаваме промяната " ще откажат покана на ГЕРБ за сформиране на държавно управление. Не може да се събудим през днешния ден с друго виждане на модела " ГЕРБ " след изборите. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков пред Българска национална телевизия.

ПП ще бъдат градивна гласна съпротива и коректив, която ще бди над всеки един лев. Нашата задача е дълга, като ние сме в политиката не да печелим избори, а да печели България, акцентира Петков.

ПП има ценностно друго схващане по какъв начин се води политика от първата политическа мощ ГЕРБ. Няма по какъв начин да се събудим тази заран и да кажем, че Делян Пеевски не е проблем или моделът, по който ръководят част от секторите в България, посочи някогашният министър председател.

ПП не си мени мнението преди и след изборите, като няма да изневерят на гласоподавателите си. Всякаква замяна на обещанията ни, би била изменничество. Политическа партия ще са в политиката, до момента в който не си реализиран фантазиите и не си довършат работата.

Според Кирил Петков ГЕРБ имат доста огромен избор за сформиране на държавно управление - да вземем за пример златен пръст от " Възраждане ". Той няма концепция какво съставлява групировката на " Български напредък " на Стефан Янев.

Петков чака при същия брой депутати и при всички вероятни комбинации, ГЕРБ да направи кабинет. Задължително е ГЕРБ да образуват държавно управление, тъй като в противоположен случай ще се окаже, че са правили една изразителност, а пък не могат да носят политическа отговорност, заяде се някогашният министър председател.

Кирил Петков не се тормози от проверка на държавното управление на четворната коалиция.

ПП няма да слива парламентарна група с " Демократична България ", само че Кирил Петков има вяра, че дружно с Демократична България ще пазят тезите на България.

По отношение на ролята на президента в сформирането на държавното управление, Петков съобщи, че в този момент е време всеки да си застане на виновната позиция, на която е. Той не се е фокусирал съответно върху позицията на президента, а ръководи един длъжностен кабинет, като в тази роля трябвало президентът да си свърши неговата работа.

Според Петков по-разумно щяло да е служебният кабинет да продължи работата на Политическа партия, като той даде образец със обстановката с " Газпром ", които са се потвърдили като обезсърчителен снабдител.

Вчера Политическа партия гледали с интерес до към 2 ч. изборните резултати. Петков благодари на всички гласоподаватели, подкрепили Политическа партия на предварителните избори. Над 500 000 души действително не престават да имат вяра, че България може да има друго бъдеще, просперираща, можеща и без корупция - всички те застанали зад Политическа партия, удовлетворен е Кирил Петков.

По думите му в последните 7-8 месеца инфлацията заляла цяла Европа и животът станал по-скъп. От това хората се разочаровали, че животът има станал доста по-труден, в сравнение с елементарен, като по тази причина не отишли да гласоподават на изборите. Политическа партия се водили напълно в акцията си от политиката по приходи за пенсионерите и стъпките, които създали за 7 месеца.

" Това, което българските жители ще видят от нас е, че ние сме доста поредни и обещанията, които ги даваме, ги следваме ", увери Петков. При Политическа партия обещанията им щели да бъдат едно и също - откакто са дали обещание, че няма да има коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, значи няма да има.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР