„Продължаваме промяната“ не изглеждат като потенциален партньор към момента, включително

...
„Продължаваме промяната“ не изглеждат като потенциален партньор към момента, включително
Коментари Харесай

Томислав Дончев, ГЕРБ: „Продължаваме промяната“ не изглеждат като потенциален партньор към момента

„ Продължаваме промяната “ не наподобяват като евентуален сътрудник все още, в това число и методът, по който се държат, в това число и безспорната им отпадналост действително да ръководят каквато й да е държавна система. Това сподели в ефира на бТВ заместник-председателя на партия ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Ако в държанието им видим еволюция, възстановяване и малко по-адекватна и виновна политическа изразителност, това може да се промени “, добави Дончев.

Той добави, че с Демократична България нямат значими разлики от позиция на правила, цели и ориентировка.

„ Колкото й да е мъчно, в случай че стигнем до такава обстановка, би трябвало да се водят диалози с тях “, означи Дончев.

Според него коалиция с Движение за права и свободи няма да бъде призната от симпатизантите на ГЕРБ, а Българска социалистическа партия имат решение на конгреса, че коалиция не е допустима.

„ Винаги до момента, когато сме имали сътрудници, сме избирали „ за “ – какво можем да създадем, „ за “ – да овладеем рецесиите в страната, да стабилизираме енергетиката, да овладеем цените на енергийните запаси, да модернизираме инфраструктурата и така нататък “, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

„ Сигурно е, че в коалиция „ срещу “ няма да участваме “, добави той.

По думите му модел ГЕРБ-ДПС не съществува.

В коментар на връзките сред ГЕРБ и Радев, Дончев съобщи, че исторически връзките им са доста комплицирани: „ Разменяли сме си взаимни упреци и внезапни думи с президента, което не е най-хубавото в политиката. Ние подлагаме на критика, когато има мотив и причина. Не се водим от максимата – този ни е политически конкурент и би трябвало да го ненавиждаме “, изясни той.

Според него последните месеци президентът не им е давал мотив за рецензии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР