Продължаваме промяната имали други три резерви, но посочили представителя на

...
Продължаваме промяната имали други три резерви, но посочили представителя на
Коментари Харесай

ПП предложиха за член на РИК човек на „Демократична България“ - ЦИК им отказа

" Продължаваме промяната " имали други три запаси, само че показали представителя на Демократична България

„ Продължаваме промяната “ изпаднаха в куриозна обстановка, откакто предложиха за член на 24-а Районна изборна комисия-София представител на „ Демократична България “ (ДБ). Това стана ясно на последното съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК) в петък.

Докладчик по проблема бе Красимир Ципов – член на ЦИК от квотата на ГЕРБ.

Той изясни, че на 23 септември постъпило заявление от обединението „ Продължаваме промяната “ (ПП), с което желаят да бъде освободена назначената за член на РИК24-София Светлана Бориславова Минчева и на нейно място да бъде утвърдена госпожа Станка Георгиева Черкезова-Калайджиева. Последната била посочена като авариен член на РИК.

Според Ципов обаче смяната няма по какъв начин да стане, защото Черкезова била препоръчана за авариен член, само че от Демократична България.

От Политическа партия били подали като аварийни членове на РИК-24 три лица, които нямали нищо общо с номинираната в тази ситуация. Затова Ципов предложи да се изпрати писмо на представляващите обединението с искане да посочат различен човек.

ЦИК одобри предлагането му единомислещо и без разискване.

Припомняме, че се случи и в бургаския изборен регион. Там кандидат-депутат от Политическа партия се оказа член на секционна изборна комисия от Демократична България.

Д вете обединения не крият близостта си , като даже преди изборите имаше спор те да се явят дружно на изборите. От Политическа партия след дълго обсъждане обаче отхвърлиха офертата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР