Продължаваме промяната и Демократична България щели да предлагат правителство на

...
Продължаваме промяната и Демократична България щели да предлагат правителство на
Коментари Харесай

Волгин: Политическо нахалство

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " щели да оферират държавно управление на малцинството... Трудно би могло да бъде измислена по-голяма хумореска от въпросното заявление. И по-абсурдна. Да напомним, че Политическа партия и Демократична България бяха главните участници в най-нефелното българско държавно управление от началото на Прехода до момента. Този кабинет едвам изкара седем месеца, а и стана единственият, свален след избор на съмнение в Народното събрание. И в този момент същите тези хора, които се провалиха по подобен мълниеносен метод, отново желаят да ни ръководят . Както споделя народът, ти го гониш през вратата, то напира да влезе през прозореца.

Има една изключително неприятна специфичност, присъща за политиката. Говоря за нахалството. Това по принцип е мощно дразнеща линия, само че в политиката, където всичко е доста по-видно, нахалството е изключително обратно. Политическият нахалитет се практикува най-много от хора неуки, невъзпитани и надарени с непочиващо върху нищо високо самочувствие. Този вид политици, озовали се по волята на случайността в центъра на вниманието, внезапно вземат решение, че са господари на мирозданието, че знаят всичко за всичко. Виждат себе си като единствените " носители на експертизата " и не се преценяват с никакви други отзиви. Даже съм забелязал следната взаимозависимост – колкото по-незнаещ е един политик, толкоз по-голямо е нахалството му. И друго съм забелязал. В сходни случаи положителното отношение не оказва помощ. Неуките и нахални политици би трябвало яката да бъдат ошамарвани, нагледно казано, с цел да не изпадат в краен егоизъм.

По този мотив обръщам вниманието ви върху срещата от началото на седмицата сред президента Румен Радев и представители на „ Демократична България “. Хората от Демократична България се считат за специалисти по всичко – от Големия гърмеж до въоръжаването на армията . Обаче единствено с няколко фрази президентът направи на пух и прахуляк претенциите им за експертност във военното дело. Все отново Румен Радев това е работил цялостен живот и без подозрение схваща повече от военни въпроси, в сравнение с деятелите от политическия НПО-сектор, краткотрайно преквалифицирали се на депутати. Точно такова безкомпромисно би трябвало да бъде държанието към всички дилетанти с искания за професионализъм.

Онзи ден по сходен метод Радев ошамари, нагледно казано, и Кирил Петков във връзка концепцията на някогашния министър председател да лиши президента от право на глас при назначението на шефовете на службите за сигурност. Подобна концепция, несъмнено, е противоконституционна, само че това Петков, прочут с обстоятелството, че нарушава българската конституция, няма по какъв начин да го знае. И Радев напълно подходящо съобщи, че управлението на Политическа партия има проблеми с познаването на законите .

Разбира се, никой не се ражда теоретичен и всяко неведение може да бъде поправено. Стига да има предпочитание за научаване. Наблюдавайки държанието на обединения като Политическа партия и Демократична България, оставам с усещането, че те нищо не желаят да научат. Защото считат, че всичко си знаят. И че на колкото по-знаещи се вършат, толкоз повече ще им минават номерата. Обаче действителността сподели, че бъркат. Правителството им се провали за рекордно малко време, а Политическа партия изгубиха изборите. И отново демонстрират, че нищо не са научили, тъй като не престават с деянията на безусловно безпричинно самочувствие. Завчера един техен активист сподели, че щели да предложат държавно управление на малцинството, единствено в случай, че останалите партии в Народното събрание им изпълнили няколко условия. Ето такива изявления имам поради, когато приказвам за политическо безсрамие. Не стига, че си изгубил изборите, не стига, че нямаш задоволително депутати, ами и условия поставяш .

Струва ми се, че някой доста упорито подбутва Политическа партия да работи за бързи предварителни избори, твърдейки ги, че ще ги завоюват . Ако водачите на тази партия в действителност имат вяра на това, те са в огромна илюзия. Да, безпардонното и безсрамно държание води от време на време до триумф. Включително и в политиката. Но по този начин е единствено първоначално, когато към момента хората могат да бъдат излъгани. После се усещат и почват да разпознават лъжата, скрита зад тънкия заслон на фалша. Така че надали идващите предварителни избори ще бъдат завоюва таман от партиите на " умнокрасивитета ". По-скоро новите избори ще покажат за следващ път цялата неплатежоспособност на сходни обединения.

Коментар на Петър Волгин в предаването ``Политически НЕкоректно``/
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР