Продължаваме да обновяваме подвижният състав на градския транспорт. С новите ...

Продължаваме да обновяваме подвижният състав на градския транспорт. С новите

Още 30 нови електробуса ще се движат в София

" Продължаваме да обновяваме преносимият състав на градския превоз. С новите 30 електробуси в " Столичен електротранспорт " ще имаме 45. Това сподели през днешния ден заместител-кметът по направление превоз на Столична община Кристиан Кръстев, който участва на пускането на първите електробуси по контракт за доставка на общо 30 нови транспортни средства и 10 зарядни станции.

От през днешния ден 8 нови електробуса се пускат в движение по автобусна линия № 6 „ Автостанция „ Гео Милев”-с. Герман и краткотрайната линия № Е20Т, която замества трамвай линия № 20 за времето на ремонта. Това оповестяват от " Московска " 33.

С доставените 30 нови бройки в следващите месеци ще възобновим линии №60, 74 и 73. С тях електробусите на градския превоз стават 65, а в процедура за доставка са още 52.

Доставката на новите електробуси е част от стратегията на кмета Йорданка Фандъкова за рационализация на градския превоз в София, която се реализира през финалните години. С модернизирането на транспортни средства се усъвършенства градския превоз, както и качеството на атмосферния въздух.

Ще имаме 117 чисто нови електробуса в движение. Работим от дълго време върху маршрутите на бъдещия довеждащ превоз, за който ще се употребяват новите транспортни средства, уточни също Кръстев.

Новите транспортни средства са климатизирани, разполагат с видеонаблюдение, със зарядни устройства за мобилни телефони. Те са нископодови, имат рампа за трудноподвижни хора и за майки с детски колички. Машините употребяват актуалните бързозарядни технологии, основани на ултракондензатори, което им разрешава да зареждат на крайните спирки в границите на 5-6 минути, да улавят енергия при прекъсване и да я оползотворяват.

Източник: fakti.bg