Продължава гласуването в организираните от Москва референдуми в четири украински

...
Продължава гласуването в организираните от Москва референдуми в четири украински
Коментари Харесай

Продължава гласуването на референдуми в окупираните украински региони

Продължава гласуването в проведените от Москва референдуми в четири украински области, следени от съветските сили, с въпрос за присъединението им към Руската федерация. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че тези райони ще бъдат изцяло предпазени, в случай че бъдат анексирани.

Гласуването в референдумите, отхвърлени като подправени от Запада, стартира в петък и би трябвало да продължи до 27 септември. На жителите в някои региони е неразрешено да ги напущат през този интервал, настояват от украинска страна. Според организация ТАСС съветската Държавна дума може да стартира дебатите по законопроект за включването на окупираните украински територии в състава на Руската федерация още в четвъртък идната седмица.

След референдумите Русия, несъмнено, ще почете изразената воля на тези хора, които " от доста години страдат от издевателството на неонацисткия режим “, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

На въпрос дали Москва би имала съображение да употребява нуклеарно оръжие за отбрана на анексирани райони на Украйна, Лавров отговори:

" Цялата територия на Руската федерация, в това число и тази, която може да бъде вписана в допълнение в съветската конституция в бъдеще, „ е под цялостната отбрана на страната “. Всички закони, доктрини, концепции и тактики на Руската федерация са в действие за цялата ѝ територия ", акцентира съветският външен министър.

Безотговорните изказвания на Путин и Лавров за допустимо потребление на нуклеарно оръжие са безусловно неприемливи, реагира украинският външен министър Дмитро Кулеба. Той прикани всички нуклеарни сили да покажат ясно, че сходна изразителност излага света на риск и няма да бъде толерирана.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски насочи апела съветските сили в Украйна да хвърлят оръжията:

" Украйна подсигурява три неща на всеки съветски боец, който се съобщи. Първо, с вас ще се отнесем по цивилизован метод, в сходство с всички конвенции. Второ - никой няма да знае събитията към вашето предаване. И трето - в случай че се боите да се върнете в Русия и не желаете замяна, ще се погрижим и за това ".

Изказването на Зеленски идва часове откакто Русия одобри по-строги законови ремонти, които санкционират дезертьорството, предвид на въведената частична готовност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР