Продължава днешния антиправителствен протест пред Президенството. Движението в центъра на

...
Продължава днешния антиправителствен протест пред Президенството. Движението в центъра на
Коментари Харесай

Продължава протестът в София

Продължава днешния антиправителствен митинг пред Президенството .

Движението в центъра на София е блокирано. Плътен полицейски кордон има към постройката на Министерския съвет. Полицаите носят жилетки с надпис " Антиконфликт ". Има и елементи на жандармерията. Част от протестиращите седнаха на земята пред кордона, прецизира БНР.
 Трети следващ ден на митинги в София
Трети следващ ден на митинги в София

Движението по бул. " Дондуков " е блокирано

Протестиращи докараха нощно шкафче и сложиха в него фалшификати на банкноти и златни кюлчета, правейки намеци с публикувани в близкото минало фотоси, за които се твърдеше, че са от спалнята на премиера.

Около 21 часа протестиращ хвърли бомбичка към кордона, което провокира незабавна реакция от органите на реда. Полицаите с жилетки " Антиконфликт " бяха сменени с елементи на Жандармеритята. Кордонът стана по-плътен, а служителите на реда сложиха шлемове и щитове.
 Полицаите на митингите до последно удържали да не употребяват физическа мощ
Полицаите на митингите до последно удържали да не употребяват физическа мощ

Това декларират трима от тях, които са потърсили здравна помощ след конфликтите

Жена се качи на към 10 метра височина на перваза над входа на постройката на някогашния Партиен дом и стартира да прави фотоси. Тя слезе гладко и не беше задържана.

Сериозни произшествия и катастрофи няма.

По-рано през днешния ден протестиращите окупираха бул. " Цар Освободител " и бул. " Дондуков ", а по-късно се насочиха към " Орлов мост ". Хората престояха няколко минути пред постройката на Народното събрание и скандираха " Гешев е срам ", " оставка " и " мафия ".
 ГЕРБ: Шпицкомандите на Божков завладяли митинга
ГЕРБ: Шпицкомандите на Божков завладяли митинга

Няма да допуснем революция, упорства Томислав Дончев

След това множеството се придвижи до " Орлов мост " и спря придвижването там . Протестиращите се върнаха по ул. " Гурко ", където освирка постройката на Министерство на вътрешните работи. Три часа след началото на митинга те още веднъж се върнаха пред постройката на президентството.

Протестът беше проведен в обществените мрежи. Има и съответен мотив - фрагментите в интернет, на които се вижда упражняването на полицейски произвол от снощния митинг.

Присъстващи споделиха пред БНР, че са на митинга поради ниския стандарт на живот в страната. Това ги е извело на улицата - безработицата. Двама господа даже насочиха апел към първите мъже в страната - президента и премиера, да си подадат ръка в името на народа.

Обстановката е спокойна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР