Продажбите слизат до най-ниското си ниво от пет годиниБизнесът със

...
Продажбите слизат до най-ниското си ниво от пет годиниБизнесът със
Коментари Харесай

Рекорден спад на пазара за смартфони в Европа

Продажбите слизат до най-ниското си равнище от пет години

Бизнесът със смарт телефони в ЕMEA претърпява сложен интервал
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на смарт телефони в района EMEA (Европа, Близкия изток и Африка ) е в рецесия. Прогноза на IDC сочи, че през настоящото второ тримесечие на 2020 година продажбите ще намалеят с една четвърт.

Измерен в цени на дребно без отчитане на налозите, пазарът на смарт телефони в района се прави оценка на 19 милиарда $. В безусловно изражение се чака да бъдат доставени 63 млн. устройства, което е най-ниският тримесечен резултат за последните пет години.

Очертава се най-големият спад за тримесечие, откогато преди 14 години IDC стартира да следи пазара на смарт телефони в ЕМЕА, отбелязва анализаторската компания. До този миг максимален спад бе регистриран през третото тримесечие на 2009 година, когато продажбите на смарт телефони понижиха с 13,0%, заради финансовата рецесия.
още по тематиката
IDC чака пазарът в Русия да бъде обиден най-силно през настоящото тримесечие, защото блокирането, обвързвано с ковид, се задълбочава от проблемите с валутата. С близо една трета ще се свие пазарът в Югоизточна Европа, като най-лоша е обстановката в Испания.

Пазарът на смарт телефони в ЕМЕА ще продължи да върви надолу и през третото тримесечие на 2020 година, а в края на годината се чака известно възобновяване в Западна Европа, вследствие на появяването на първите iPhone с поддръжка на 5G мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР