Продажбите на велосипеди и електрически колела са достигнали исторически рекорд

...
Продажбите на велосипеди и електрически колела са достигнали исторически рекорд
Коментари Харесай

Рекордни продажби на велосипеди в Европа

Продажбите на колела и електрически колела са достигнали исторически връх през 2021 година, сочат данни на Конфедерацията на европейската велосипедна индустрия (CONEBI), представени от телевизия Бе Еф Ем (BFMTV).

Звездите са подредени удобно от години наред в интерес на използването и продажбите на колела в Европа, с помощта на устрема към устойчива подвижност, укрепването на политиките за развиване на градовете и последствията от здравната рецесия. И резултатите са налице - растежът на бранша се форсира, показват от конфедерацията.

Общите продажби са надхвърлили прага от 22 милиона за първи път, откогато конфедерацията е почнала да събира такива данни през 2000 година

Този напредък е бил подсилен изключително от все по този начин мощното търсене на електрически колела, от които са продадени над 5 милиона броя.

Като стойност пазарът регистрира напредък от 7,5 на 100 по отношение на 2020 година до 19,7 милиарда евро.

Наблюдава се и мощно развиване на европейското произвеждане на фона на устрема да се отговори по-бързо на търсенето и да се заобиколят проблемите с доставките от Китай.

Производството на колела и електрически колела на Стария континент се е нараснало с към 10 % по отношение на 2020 година, което съставлява малко над 16 милиона броя, създадени предходната година.

По данни на браншовата конфедерация, през 2021 година дребните и междинни предприятия (МСП) от велосипедния бранш на територията на Европа са се нараснали с 5 до 10 %. През 2020 година те са били 1000.

Общите вложения в бранша са над 1,75 милиарда евро и със 17 % повече по отношение на 1,5 милиарда евро през миналата година.

Преките работни места в индустриалния бранш са се нараснали от над 77 500 през 2020 година до 87 000 през 2021 година Така общо работните места (преки и непреки) в Европа са станали към 170 000.

Производството на части и аксесоари за колела също е повишено през 2021 година и е достигнало 3,6 милиарда евро (спрямо 3 милиарда евро през 2020 г.).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР