Продажбите на плочи бележат постоянна възходяща тенденция, на фона на

...
Продажбите на плочи бележат постоянна възходяща тенденция, на фона на
Коментари Харесай

Плочите догонват дисковете по продажби за пръв от 30 години

Продажбите на плочи бележат непрекъсната възходяща наклонност, на фона на сриващите се покупки на музиката на дискови носители, демонстрират данните от последния отчет на Асоциацията на звукозаписната промишленост на Америка, представени от Rolling Stone. Очакванията са, че още през идната година винилите ще съумеят да изпреварят дисковете, което ще се случи за пръв път от три десетилетия насам.
През първото полугодие на годината продажбите на плочи са възлизали на 224,1 млн. $ при 8,6 млн. продадени плочи, по отношение на 247,9 млн. $ за 18,6 млн. диска. Приходите от винили нарастват с съвсем 13% както през първото полугодие на годината, по този начин и през последните шест месеца на 2018 година Същевременно растежът на приходите на дисковете по отношение на предходното полугодие е от едвам 0,8%.

Музикалната промишленост обаче към момента се господства от стрийминга, като продажбите на записите образуват единствено 4% от целия оборот в нея през първата половина на тази година. Пазарният дял на платените абонаменти e 62%, а приходите от тях през първите шест месеца на годината възлизат на съвсем 3 милиарда $, което е растеж от съвсем 30% по отношение на същия интервал на 2018 година Приходите от изтегляния на видеа, албуми и мелодии за телефони се свиват на годишна основа, показват от Асоциацията на звукозаписната промишленост на Америка.

Увеличените продажби на плочите през последните години доведоха до преоткриване на любовта на публиката към доста типичен рок банди, показват от Rolling Stone. Само през предходната година The Beatles са продали повече от 300 хиляди плочи, а рок групи като Pink Floyd, Fleetwood Mac, Led Zeppelin и Queen, както и реализатори като Джими Хендрикс и Дейвид Боуи са продали по над 100 хиляди плочи. " Плочите са секси и готин артикул, който съставлява прочувствена инвестиция в музиката ", споделя пред изданието съпредседателят на борда на шефовете и основен изпълнителен шеф на Warner Records Том Корсън, съгласно който обаче винилите надали ще спомогнат за изстрелване на приходите на компанията му. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР