Продажбата на земя през януари гарантира най-добрата сделка за собствениците.

...
Продажбата на земя през януари гарантира най-добрата сделка за собствениците.
Коментари Харесай

Експерти съветват: Продажбата на земя през януари е най-изго...

Продажбата на земя през януари подсигурява най-хубавата договорка за притежателите. Това настояват специалисти в недвижимите парцели. Основната причина е, че доста от тях вземат решение да извадят на пазара свои терени, с цел да запълнят опразнените си джобове след празниците.

В същото време обаче съществени играчи на пазара на земеделска земя в България се въздържат от покупка, поради задълбочаващата се рецесия в резултат на Ковид пандемията.

Това прави пазара непредсказуем, което от своя страна значи, че търсите ли договорка, в този момент е моментът да намерите покупател за своите парцели.

Опасенията са, че е допустимо цените на земеделските парцели да продължат да падат, макар процеса на имунизиране.

Все още не може да се изчислят изцяло какви ще са следствията от пандемията, а и от все по-проблемното състояние с питейната и поливна вода в родината.

Ако сте решили да продавате или просто да разберете цената на земята си, можете да извършите това на уеб страницата на водача в покупко-продажбите със аграрни терени без това да ви коства нищо.



„ С безплатните оценки желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си “, споделиха от управлението на сдружението. „ Поради големия интерес към нашата безвъзмездна оценка, от тази година разширихме екипа на специалисти, които я вършат. Правим всичко допустимо, с цел да могат притежателите да получат своята оферта в границите на два работни дни “- споделиха от пазарния водач.

Експертите ползват самостоятелен метод към всяко едно питане, с цел да подсигуряват транспарантна и съответна цена. За разлика от други компании, „ Агрион “ не употребява метода на осреднена оценка за обещано землище, който изкривява ценообразуването, а образува цената на съответния парцел в сходство със особено основан логаритъм, включващ разнообразни съставни елементи.

Най-честата причина за продажба на земеделска земя е потребността от свежи пари, изключително след коледните и новогодишните празници, разясняват от „ Агрион “. Според тях, огромна част от притежателите на имоти са подготвени да продадат нивите си, вместо да аплайват пред банките за заеми, където процедурата е тежка, тромава и изисква обикалянето на разнообразни институции.

Друга съществена причина, за покупко-продажбите със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на притежателите да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени парцели живеят в огромните градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени региони и постоянно парцелите за мотив за яростни правосъдни разногласия сред многочислените наследници. Попадналите в сходна обстановка притежатели съвсем постоянно се възползват от безплатните правни съвещания, които обезпечават опитните адвокати на Агрион.

Проучване сочи, че притежателите желаят да продадат своята земя на компании, които са потвърдили, че могат да се грижат за нея и по тази причина избират най-често „ Агрион “.

„ Агрион “ е най-разпознаваемият за частните притежатели бранд, занимаващ се с ръководство на аграрни земи. За близо 75 на 100 от притежателите на земи и над половината от арендаторите в страната сдружението е пожеланият сътрудник с цел да подписване на договорка за земеделска земя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР