Прочутото на списание National Geographic пристигна в Италия като част

...
Прочутото на списание National Geographic пристигна в Италия като част
Коментари Харесай

Eвакуираха в Италия известното зеленооко афганистанско момиче

Прочутото на списание National Geographic дойде в Италия като част от евакуацията на афганистанците от Запада след завладяването на страната от талибаните, заяви италианското държавно управление в четвъртък, оповестява АП.

От офиса на премиера Марио Драги споделиха, че Италия е провела евакуацията на Шарбат Гула, откакто тя е поискала помощ да напусне страната . Италианското държавно управление в този момент ще помогне да се интегрира в Италия, се споделя в изказването.

Гула закупи интернационална популярност през 1984 година като момиче бежанка от Афганистан , откакто нейната фотография на военния фотограф Стив Маккъри, с пронизващи зелени очи , беше оповестена на корицата на National Geographic. Маккъри я откри още веднъж през 2002 година

През 2014 година тя се появи в Пакистан , само че се укри, когато управляващите я упрекнаха, че е купила подправена пакистанска персонална карта и подредиха да я депортират. Тя беше откарана до Кабул, където президентът провежда банкет за нея в президентския замък и й връчи ключовете за нов апартамент.

Италия бе една от няколкото западни страни, които евакуриаха по въздух стотици афганистанци от страната след напускането на американските сили и.
 Талибаните не разрешиха на дамите в Афганистан да вземат участие в тв сериали
Талибаните не разрешиха на дамите в Афганистан да вземат участие в тв сериали

Нови строги правила бяха наложени на малките екрани в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР