Прочутото като езерото на безследно изчезналите дупнишки бизнесмени Пламен Галев

...
Прочутото като езерото на безследно изчезналите дупнишки бизнесмени Пламен Галев
Коментари Харесай

Тежък удар за братя Галеви! Безвъзвратно изчезва любимото им...

Прочутото като езерото на безследно изчезналите дупнишки предприемачи Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви, заля пешеходните и зелените площи в Дупница. Водоемът се намира в парк Рила и след несполучлив ремонт се е отворила пробойна, алармираха поданици на града. Проблемите с езерото започнаха още при започване на май. Тогава геодезисти направиха оглед и започва възобновяване на компрометираната част от стената на водоема, написа „ Телеграф”. Това бе и причина да се понижи равнището на водата точно до проблематичния сектор.

Села ситуацията обаче е още по-лошо. След дъждовете езерото се напълнило с вода. „ От езерото има теч, залива стълби и цялото зелено пространство. Трябва да се вземат незабавни ограничения, не може по този начин до безспир. Това е едно от обичаните места на дупничани и на всички посетители на града”, разясниха локални хора. Във водоема съвсем не е останала риба поради приливните талази и оттичането, а в миналото в него огромни улови са правили Галеви и антуражът им. Становището на специалистите преди повече от две седмици бе, че е нужен ремонт. В техническото предложение бяха разказани и дейностите по обследването, уплътняването, спомагателното полагане на каменна настилка, ремонт на водния и сухия откос и така нататък Прогнозната сума бе към 15 000 лв. за цялостното възобновяване.

„ Има заплаха и за птиците и рибите в езерото, тъй като водата понижава. Течът, въпреки и дребен, би трябвало да бъде спрян още в този момент, с цел да не сътвори проблематични след две-три години”, обясниха от кметската администрация.

Сега повода за следващия теч е дребна пробойна в стената до отливника. „ Няма заплаха от разкъсване или пробив в стената. Що се отнася до отстраняването на казуса, той ще бъде за сметка на компанията, която го ремонтира”, оповестиха още от администрацията.

Езерото е построено по концепция на братя Галеви и е пуснато в употреба при кмета Атанас Янев. Било е обичано място за разходка на двамата предприемачи, а последователно и на доста от жителите на града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР