Прочутият щатски университет Масачузетски технологичен институт (MIT) стана поредното учебно

...
Прочутият щатски университет Масачузетски технологичен институт (MIT) стана поредното учебно
Коментари Харесай

MIT се оттегли от сътрудничеството с Huawei и ZTE

Прочутият щатски университет Масачузетски софтуерен институт (MIT) стана следващото образователно заведение, което прекъсва връзките си с китайските телеком снабдители, като цитира провежданите сега федерални следствия за нарушавания на глобите.

 Мария Зубер, вицепрезидент по научните проучвания на MIT. Снимка: MIT В писмо, обясняващо решението, Мария Зубер, вицепрезидент по научните проучвания на MIT, написа, е MIT “не приема нови ангажирания или не възобновява съществуващите такива с Huawei и ZTE, или с техните поделения “ поради държавните следствия. Тя прибавя, че ще преразгледа съдействието с тези организации когато събитията се трансформират. В свое изказване пък Huawei отхвърли да е правила каквито и да е противозаконни дейности и изрази отчаяние от решението на университета. В изказването се показва още, че компанията „ схваща натиска, на който образователното заведение е подложено сега “.

С този ход MIT стана следващия първокласен университет, който прекъсва взаимоотношенията си с Huawei. Oxford University във Англия спря да приема дарения и спонсорство от Huawei през януари. Щатският Stanford University, който прави взаимни изследвания в региона на изкуствения разсъдък, предприе сходна стъпка през февруари.

Зубер обаче уточни, че MIT ще преразгледа всички евентуални партньорства с организации от Китай, Русия и Саудитска Арабия, като особено внимание ще бъде отделено на опасности, свързани с интелектуалната благосъстоятелност,, контрола върху износа, сигурността на данни и достъпа до тях, икономическата конкуренция, националната сигурност, политически, жители и човешки права.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР