Прочетох във вестника, че в Дания основали политическа партия, управлявана

...
Прочетох във вестника, че в Дания основали политическа партия, управлявана
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Хората на държавни постове са изпратени там не да управляват, а да служат

Прочетох във вестника, че в Дания основали политическа партия, ръководена от изкуствен интелект. Помислих си какво би станало, в случай че в България изкуствения разсъдък се вкара в държавното ръководство. И си показах по какъв начин безпристрастната логичност на машината се сблъсква с неразгадаемите правила на нашенския нрав. Реших, че от това може да излезе добър сюжет.

" Страшното е, че гласоподавателите нямат визия какво е демокрацията и по какъв начин действа страната. От години приказвам, че в междинното учебно заведение би трябвало да се вкарат часове, в които бъдещите гласоподаватели да се научат по какъв начин действа демократичната страна.Да научат гражданските си права и по какъв начин да ги пазят. Да научат по какъв начин би трябвало да работи правосъдната система и да обезпечава господство на закона и правдивост за всички. Да схванат какво значи разделянето на управляващите. Да научат каква е работата на Народното събрание, на държавното управление, на президента. И за какво е значимо решенията да се вземат обществено и транспарантно от тези органи, а не от сараите в Росенец или зайчарника в Банкя. Да осъзнаят, че властта не са някакви инцидентни хора, които държат една торбичка с пари и хвърлят от нея каквото и
колкото им скимне. И че тези пари в действителност не са на властта, а са взети от всички нас. А безредното им разпределяне не води до замогване, а до общото ни обедняване ", изясни той.

По думите му до момента в който не си научим тези уроци, нищо положително не ни чака.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg