"Прочетох много внимателно доклада на ЕК за състоянието на въздуха.

...
"Прочетох много внимателно доклада на ЕК за състоянието на въздуха.
Коментари Харесай

Фандъкова: София успява в борбата с мръсния въздух


"Прочетох доста деликатно отчета на Европейска комисия за положението на въздуха. В отчета като част от оценката са прегледани 6 града, в това число и София. Данните са показателни - от 2009 до 2016 година София има усъвършенствания по всички индикатори. По един от индикаторите даже София има най-хубави индикатори - в правила. Усилията, които вършим, са забележими. В самия отчет се дава позитивна оценка по отношение на ограниченията за модернизиране на градския превоз. Вече имаме стратегия с ограничения и планове във връзка с битовото отопление ", сподели в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия Йорданка Фандъкова, кмет на София.

"Дървата, въглищата са един от най-сериозните източници на замърсяване през зимата. Най-екологичното отопление несъмнено е на газ и централно отопление. Този отчет е за минал интервал. От предишния сезон въведохме система за ранно предизвестие. 2 дни по-рано ние знаем прогнозата за положението на въздуха ", изясни тя.

Фандъкова разяснява и огромните поправки по столичните улици и булеварди, и тяхното осъществяване на прага на новата образователна година. „ Вече сме на финала по множеството обекти, придвижването по бул. "България " в правата сред булевардите "Гешов " и "Гоце Делчев " към този момент е пуснато. Бул. "Васил Левски " ще бъде пуснат в навечерието на новата образователна година, също по този начин бул. "Арсеналски " и ул. "Цар Симеон ". Преди дни пуснахме придвижването по ул. "Каменоделска ", до края на месеца работата по булевардите "Монте Видео " и "Пенчо Славейков " би трябвало да завърши “, съобщи тя.

Кметът увери също по този начин, че към всички столични учебни заведения се прави ободряване на пешеходните пътеки, замяна на знаци, ремонт на улиците, както и дребен ремонт, в случай че има появила се дупка на улиците към образователните здания.

По казуса с велоалеите в София и недоволството от водачите, Фандъкова съобщи, че е издала напътствие на всички места, където има опция, да се вършат велоалеи. На доктрина всеки поддържа концепцията за повече велоалеи. В центъра на града обаче имаме тесни улици, сериозен трафик, би трябвало да се търси баланс. Най-добрите велоалеи са на платното, стига да има ограничавания и обезопасяване, добави кметът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР