Прочетете още: Зад интелигентните градове стои обмяната на данни Дупките

...
Прочетете още: Зад интелигентните градове стои обмяната на данни Дупките
Коментари Харесай

В бъдеще дронове ще поправят дупките по пътища








Прочетете още: Зад интелигентните градове стои обмяната на данни

Дупките по пътищата несъмнено не са занимателни. В най-хубавия случай пътуването с тях не е прелестно, а в най-лошия те могат да доведат до щета във вашия автомобил. Дали новите технологии могат да разрешат този проблем? Доста евентуално, настояват английски учени. Те оферират нетрадиционен метод за коригиране на дупките, при който камери, снабдени с технология за различаване на изображения, непрестанно сканират улиците. При открит проблем се изпраща дрон, който посредством вграден 3D принтер запълва дадената дупката с асфлат.

Тази идея е част от по-голям план за самопоправящи се градове и за това по какъв начин роботите и другите автоматизирани системи могат да бъдат употребявани за понижаване на уличните поправки.

Макар че дроновете, разпознаването на изображения и 3D принтирането са скъпи технологии, в дълготраен проект посредством тях ще се спестят обилни средства, считат експертите. Например една пукнати с размерите на стотинка може доста бързо да усили размера си в резултат на метеорологичните условия и непрекъснатото придвижване на коли. Чрез потреблението на интелигентни технологии учените считат, че проблемите ще бъдат разрешавани в началния си стадий и по този начин ще се заобикалят по-сериозните усложения по-късно.

Без подозрение технологията е впечатляваща, въпреки че има още много работа, преди да бъде приложена на процедура. Според откривателите най-важното в тази ситуация е, че този план показва по какъв начин новите подходи могат да бъдат употребявани в бъдеще.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР