Прочетете още: Facebook на съд заради технологията за разпознаване на

...
Прочетете още: Facebook на съд заради технологията за разпознаване на
Коментари Харесай

Facebook ще произвежда свои процесори







Прочетете още: Фейсбук на съд поради технологията за различаване на лица в фотоси

Фейсбук образува екип, който ще се занимава със основаването на полупроводници, излиза наяве от една от новите разгласи за работа на компанията. Социалната мрежа ще стане следващият софтуерен колос, който влага в разработка на свои лични чипове. Според експертите задачата на сходен ход е да се понижи зависимостта от производители на хардуер като Intel Corp. и Qualcomm Inc.

През 2010 Apple Inc. започнаха да доставят свои лични чипове и в този момент ги употребява в доста от продуктовите си линии. Alphabet Inc. на Гугъл също сътвори свои чипове, с цел да усъвършенства работата на устройствата с Alexa.

Фейсбук ще може да употребява сходни чипове, с цел да зареди хардуерни устройства, програмен продукт за изкуствен интелект и сървъри в своите центрове за данни. Следващия месец компанията пуска Oculus Go хедсет за добавена действителност, който употребява Qualcomm процесор. Също по този начин обществената мрежа работи върху редица смарт представители. Следващите генерации на тези устройства евентуално ще бъдат усъвършенствани със личните чипове.

Чрез използването на такива процесори компанията ще има по-голям надзор над продуктовото създаване и ще може по-добре да настройва софтуера и хардуера си. В самата публикация за работа обаче не се прецизира защо тъкмо Фейсбук желае да употребява тези чипове.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР