Проблемната отсечка на автомагистрала Струма, свързана със строителството и надзора

...
Проблемната отсечка на автомагистрала Струма, свързана със строителството и надзора
Коментари Харесай

Тунел Железница край АМ Струма с подписан договор за строителен надзор

Проблемната права на автомагистрала " Струма ", обвързвана със строителството и надзора над тунел " Железница ", идва в своят софтуерен ход. Новината беше обявена публично от Агенция " Пътна инфраструктура ", от където оповестиха, че са подписани всички контракти, свързани със строителството и надзора над тунела.
Стойността на целия контракт по плана е малко повече от 4 млн. лева с Данък добавена стойност, като надзора при проектирането и осъществяването на тунела ще бъде поверен на компания " План Инвест Железница ", в обединяване с други компании.
В началото на февруари пък стана ясно, че е подписан и договорът за градеж на тунела. Изпълнител на поръчката е ДЗЗД " Автомагистрала Струма Тунел 2018 ", в която вземат участие и " Джи Пи Груп ", както и други компании. Стойността на този план възлиза на над 185 млн.лв.
От АПИ допълват, че тунелът ще бъде с две обособени тръби за придвижване в посока. Съоръжението ще бъде с всички нужни системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интегилетна система за ръководство на трафика и така нататък Нововъденията, с изключение на по стандарт, са значими за тунелът, тъй като той е един от най-опасните в региона. Шофьори от Благоевград постоянно се оплакват в обществената мрежа, или за липса на осветяване, или поради липса на надзор. След измененията и последвалия градеж, те се надяват всичко да бъде нормализирано и придвижването да протича умерено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР