Проблемите в Менло Парк се увеличават. Акциите на платформата Мета

...
Проблемите в Менло Парк се увеличават. Акциите на платформата Мета
Коментари Харесай

Нови проблеми за Meta

Проблемите в Менло Парк се усилват. Акциите на платформата Мета (бившият Facebook), продължиха да падат, откакто компанията майка на най-голямата обществена медия - Фейсбук и Instagram разгласява разочароващи финансови резултати за второто тримесечие и предизвести, че бизнесът ще се утежни, преди да се усъвършенства. Последните финансови резултати от Snap, Twitter и Alphabet, предоставиха ярка илюстрация на скорошното утежняване на пазара на цифрова реклама и вложителите имаха релативно ниски упования както за резултатите от тримесечието през юни, по този начин и за вероятностите за идващото тримесечие.

Въпреки това, Мета (МЕТА) съумя да пропусне и намалената летва и за двата интервала.

Акциите на компанията са изправени пред минимум шест паралелни казуса. Най- очевидният - и този, върху който Meta има минимален надзор - е утежняването на търсенето на реклами в лицето на западащата световна стопанска система.

Наскоро, нови държавни данни демонстрираха, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати е намалял с 0,9% годишен ритъм през второто тримесечие, което прави две следващи тримесечия на негативен напредък. Това в действителност е единственият проблем, с който Meta се сблъсква и който може да бъде сигурна, че в последна сметка ще се преодолее - рецесиите в последна сметка свършват.

Meta също продължава да се бори с казуса със " загубата на сигнал ", обвързван с

прекосяването на Apple към по-строга позиция за дискретност за потребителите на iPhone, което затруднява Meta да насочва и следи рекламни акции. Това подтикна някои купувачи на реклами да трансферират долари към други платформи.

Третият огромен проблем е, че компанията губи пазарен дял от TikTok. Има единствено 24 часа в деня, а потреблението на TikTok пораства.

Това ни води до проблем номер четири. Компанията пусна клонинг на TikTok, наименуван Reels, който съгласно Meta е с доходи от реклама в размер на 1 милиард $. Но монетизацията на Reels към момента е в ранна фаза и в действителност вреди на финансовите резултати на Meta, когато потребителите трансферират времето си от други елементи на платформите на Фейсбук и Instagram към Reels.

Meta също копира TikTok, като усилва % на наличие в потребителските излъчвания с вести от основатели, които не са свързани с потребителя - освен другари и семейство, само че случайни видеоклипове, връзки и текст от цялата платформа, за които AI софтуерът на Meta е решил, че може да желаете да видите.

На процедура Meta залага, че потребителите желаят Фейсбук да наподобява повече на TikTok, което единствено ускорява чувството, че Фейсбук е по-добър в дублирането на нововъведенията от другите, в сравнение с в пионерството на нови преживявания за потребителите.

Идва и петият проблем: метавселената. Компанията губи към 3 милиарда $ на тримесечие от своя бизнес " Reality Labs ", а триумфът е надалеч на доста, доста години. И до момента в който Meta разгласи второ следващо тримесечие на понижения на оперативните разноски, тя главно резервира проектите си за финансови разноски.

Въпреки че никой в действителност не знае дали метавселената ще си коства да бъде посетена, това, което знаем е, че построяването й ще коства милиарди долари и завършването ще отнеме доста, доста години.

И най-после, компанията остава обект на натоварен регулаторен надзор. Засенчено от новините за облагите беше известието на FTC, че завежда дело за блокиране на Meta от закупуването на Within Unlimited, което прави приложение за фитнес за виртуална действителност, наречено Supernatural.

" Вместо да се състезава по заслуги, Meta се пробва да си купи път към върха ", разяснява Джон Нюман, заместник-директор на Бюрото за конкуренция на

Федералната комерсиална комисия в известие за вести. " Meta към този момент има най-продаваното фитнес приложение за виртуална действителност и имаше опциите да се конкурира още по-тясно с известното приложение Supernatural на Within. Но Meta избра да купи пазарна позиция, вместо да я

завоюва въз основа на заслугите. Това е нелегално придобиване и ние ще търсим всички нужни средства за блокирането му. "

Ако Meta възнамерява да употребява M&A за създаване на метавселената, FTC има намерение да застане на пътя.

Наскоро Meta разгласява доходи за второто тримесечие от 28,82 милиарда $, което бе с 1% по-малко от преди година и малко под консенсусната прогноза на Уолстрийт от 29 милиарда $. Насоките на компанията бяха за доходи от 28 до 30 милиарда $.

Печалбите бяха 2,46 $ на акция, цент по-малко от консенсуса при 2,56 $ на акция. За третото тримесечие Meta вижда доходи сред $26 милиарда и $28,5 милиарда, надалеч под консенсусната прогноза на Wall Street от $30,7 милиарда. В долната част на обсега приходите на Meta биха спаднали с повече от 10% по отношение на тримесечието отпреди година.

Най-малко 20 анализатори понижиха ценовите си цели за акциите на Meta в отговор на доклада за облагите, само че анализаторите от страна на продавачите остават съвсем на всички места в поддръжка на акциите. FactSet демонстрира, че 97% от анализаторите, които следват компанията, правят оценка акциите като " Купи " или " Задръж ". Някои от тях обаче демонстрират признаци на напрежение - и се оказва, че " Купете " не постоянно значи " купете тъкмо в този момент ".

Например, анализаторът на MKM Partners Рохит Кулкарни поддържа рейтинг Купува на акциите, само че понижава задачата си до $240, от $295, и твърди, че акциите евентуално ще останат обвързани в диапазона до края на годината.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акциите на Meta
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР