Проблемите с гърба и кръста са много често срещани в

...
Проблемите с гърба и кръста са много често срещани в
Коментари Харесай

9 навика, които унищожават гръбнака ви

Проблемите с гърба и кръста са доста постоянно срещани в 21 век и нормално се дължат на заседналия метод на живот. Въможно е да има доста аргументи за хроничната болежка в гърба, само че има някои ежедневни привички, които също ни вредят. Една от най-често срещаните аргументи е работата ни. Липсата на отмора също не е в наша изгода.

Ето кои са ежедневните привички, които унищожават гръбнака ни:

1. Пушене

Пушенето е рисков табиет. Освен всички други вреди, които има, тютюнопушенето може да аргументи и болежка в гърба, тъй като никотинът нарушава естествения кръвен поток към гръбначния мозък.

2. Разстройство на циркадните ритми

Състоянието на клетките в междупрешленните дискове зависи от това какъв брой е постоянен дневния и нощния цикъл.

Учените допускат, че когато нашите циркадианни ритми са нарушени (поради възраст, хронично бодърствуване и мощна умора), тези кафези стартират да действат зле, което води до хронично инфектиране и ни прави по-податливи на развиване на болежка в долната част на гърба и недъгавост на дисковете.

3. Работа, обвързвана със стоене прав

Всички знаем, че дългото седене не е потребно. Но и непрекъснатото стоене прав също е рисково. Неправилната стойка може да окаже голямо въздействие на гръбначния дирек, раменете и врата.

Нашите мускули и стави се нуждаят от еластичност, с цел да останат здрави, а неприятната стойка е един от първите признаци, че вършиме нещо неправилно. За да няма последствия за здравето ви, би трябвало да не усещате напрежение в мускулите и ставите.

4. Носене на неуместни обувки

Болките в гърба могат да бъдат породени от неуместни обувки. Можете да намалите напрежението в гърба, в случай че носите комфортни обувки.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР