Проблемите на сметосъбирането на Варна ще бъдат разглеждани на специално

...
Проблемите на сметосъбирането на Варна ще бъдат разглеждани на специално
Коментари Харесай

Казусът с боклука на Варна - тема на специална среща

Проблемите на сметосъбирането на Варна ще бъдат обсъждани на особено съвещание на комисията по Благоустройство и комунални действия към локалния общински съвет. 

Покани ще бъдат отправени с изключение на към съветниците и представителите на администрацията, само че и към жители и Неправителствени организации, КАТ и Пътна полиция, еколози, сподели през днешния ден ръководителят на комисията Христо Атанасов по време на полемика за боклука на Варна, преливащите контейнери за боклук и десетките сигнали за това.

Целта на последващото съвещание е да се усъвършенства оперативната съгласуемост на институциите, а на сигналите за несъбран отпадък или изхвърлен на неразрешени места, да се реагира в границите на часове.

Проблемът с боклука и преливащите кофи и контейнери е главно манталитетен, разясниха съветници и жители.

Председателят на комисията Христо Атанасов.

Понастоящем камионите, които изпразват контейнерите за отпадък, минават два пъти на денонощие, а екипите работят на смени по 12 часа, заяви екологът на компанията, ангажирана с извозването на боклука – Ирена Петкова.

До момента са наложени 116 хиляди лева санкции на компанията, уточни шефът на дирекция Екология и запазване на околната среда Тодор Колев. Според него казусът с многото отпадък е в неналичието на цивилен надзор.

Сметосъбиращата компания е глобена и поради забавянето на доставката на тротоарните кошчета.

Те ще бъдат към 5 хиляди и някой ден се чака да бъдат ситуирани из Варна. Според Петкова забавянето е поради войната в Украйна и нарушените логистични доставки, самите кошчета се доставят от чужбина, само че компанията към този момент била в развой на договаряния.

В залата бяха сложени редица въпроси, свързани с казуса. Част от тях:

Решението за дисциплинирането на варненци. Как? За момента не е напълно ясно, сподели съветникът Мартин Златев.
Ден и час за бъдещото съвещание няма планувани.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР