Проблемите на Европа във ваксинационната кампания разтревожиха някои от най-известните

...
Проблемите на Европа във ваксинационната кампания разтревожиха някои от най-известните
Коментари Харесай

ЕС е предоставил 8 дози ваксина на 100 души. 33 - Великобритания и 25 - САЩ

Проблемите на Европа във имунизационната акция разтревожиха някои от най-известните вложители в света, които считат, че икономическият напредък може да бъде засенчен от бавния ритъм на отварянето на бизнеса, осведоми Bloomberg. Въпреки че акциите в района поведоха световното рали и се показват по-добре на фона на разпродажбите в софтуерния бранш в Съединени американски щати, продължителните блокади за преодоляване на пандемията са опасност за икономическото възобновяване .
Експерти на Bank of America и BlackRock предизвестяват, че продължаващото разпространяване на вируса на континента може да засегне капиталовите тактики.  “Европейците обезверено се нуждаят от ускорение на темпа на имунизациите, в случай че желаят да се отърват от вируса ”, съобщи Сийма Шах - Principal Global Investors. “Бюрокрацията и обърканите известия на държавните управления натежават на процеса ”, прибавя специалистът. Principal избира американските акции пред европейските, базирайки се на пакета тласъци на президента Джо Байдън, който се чака да насърчи стопанската система. Европейският фонд за възобновяване “бледнее в съпоставяне ”, прибавя Шах.
 Петте казуса на имунизацията Петте казуса на имунизацията
В обществените мрежи се появи история за трагичните последствия от имунизацията против ковид на млад мъж от региона на Брянск. В миг...
Политическите пререкания, трусовете при доставките и публичната неустановеност доведоха до изоставането на Европа в процеса по всеобщи имунизации. Европейският съюз е дал осем дози на 100 души, спрямо 33 за Англия и 25 за Съединени американски щати , излиза наяве от данни на Bloomberg. Забавяне с един или два месеца на отварянето на стопанската система може да коства на Европейски Съюз сред 50 и 100 милиарда евро от брутния вътрешен артикул, сочат калкулации на Bloomberg Economics. “С риск да прозвучи осъдитено, за жалост би трябвало да повторим, че бавният ритъм на имунизации продължава да заплашва възобновяване на еврозоната ”, показва Петер Ванден Хойте, основен икономист на ING Belgium в Брюксел.
Все отново има прочут прогрес. В Германия равнището на инфектирани над 80 години се намали с съвсем 80% от края на декември, откакто лекарите приоритизираха слагането на ваксини на по-възрастното население. Благодарение на новите доставки и увеличението на производството Европейски Съюз може да се окаже кадърен да имунизира 75% от възрастното си население до края на август - към два месеца по-рано по отношение на предходните упования, съгласно основаната в Лондон изследователска компания Airfinity Ltd. За вложителите обаче това може да е прекомерно късно. “Това са сериозните летни месеци ”, посаха по-рано стратези на Bank of America. “Загубата на втори туристически сезон е риск за Европейски Съюз ”, прибавят те.
Банката чака еврото да отслабне до 1,15 $ до края на годината по отношение на актуалното си равнище от 1,19 $, като се базира на мощното възобновяване в Съединени американски щати. Страната съумява да ваксинира жителите си по-бързо, а общата ѝ фискална поддръжка е към шест пъти по-голяма по отношение на европейския фонд за възобновяване. В допълнение към това американските консуматори икономисаха повече пари по време на пандемията, означават стратезите на Bank of America.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР