Проблемът с футболното хулиганство отново влиза в дневния ред на

...
Проблемът с футболното хулиганство отново влиза в дневния ред на
Коментари Харесай

Нови фенски сблъсъци върнаха въпроса за футболното хулиганство в дневния ред на УЕФА

Проблемът с футболното безчинство още веднъж влиза в дневния ред на УЕФА след следващата порция конфликти. Мачове в Лига Европа дадоха поле за изява на крайни ентусиасти, като акцентът от четвъртък вечерта е от Лион.

Осем френски служители на реда са потърпевши след нахлуване от страна на почитатели на " Лион ". Според информациите преди семейството против ЦСКА (Москва) към 100-150 хулигани са атакували служители на реда пред стадиона. Запалянковците хвърляли предмети, които са довели до пострадване на чиновници и са нанесли вреди на полицейски коли.

Трима души са задържани, оповестяват френските медии.

" Лион " осъди държанието на хулиганите, като дефинира офанзивата за неприемлива. Според клуба нападението е пристигнало от " група маскирани, които не са част от формалните фенски организации ".

" Лион " е застрашен от тежка глоба от УЕФА, откакто имаше условно наказване за изваждане от евротурнирите от предходната година. През април 2017 година почитатели на тима нахлуха на терена по време на мача с " Бешикташ ".

 Нови фенски конфликти върнаха въпроса за футболното безчинство в дневния ред на УЕФА
© Reuters

Напрежение имаше и към дуела сред " Атлетик " (Билбао) и " Олимпик " (Марсилия). В предишния кръг на шампионата в Билбао се стигна до всеобщи сбивания сред почитатели на баските и на съветския " Спартак " (Москва). Тогава умря един служител на реда.

Още мачове в Шампионската лига и Лига Европа привлякоха вниманието с държанието на последователите. Сред тях попадна и ПСЖ - " Реал ", преустановяван два пъти поради запалени факли.

След случая в Билбао ФИФА изрази успокоение за провеждането на международното в Русия. Напрежението към шампионата се повишава в допълнение поради рецесията в дипломатическите връзки сред Англия и Русия. Фенове на двете страни участваха в всеобщи сбивания в Марсилия по време на Евро 2016.

Сега жребият за четвъртфиналите в Лига Европа даде ново предизвикателство, като среща " Арсенал " и ЦСКА (Москва). Външното министерство на Англия незабавно предизвести последователите на клуба от Лондон, че би трябвало да внимават, в случай че пътуват за мача в Русия.

Същото предизвестие беше отправено и към ентусиастите, които ще са на международното през лятото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР