Проблемът с евроинтеграцията на РСМ не е централен за българския

...
Проблемът с евроинтеграцията на РСМ не е централен за българския
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: Проблемът с РСМ не е централен за политическия ни държавен ред

" Проблемът с евроинтеграцията на РСМ не е централен за българския политически държавен ред . Формално всяко държавно управление взема решения във външнополитически аспект. При положението, в което е страната ни, при много противоречивата легитимност на всички във властта - от позиция на тяхната представителност измежду българите, е редно да си зададем въпроси дали в такива моменти могат да се вземат решения, които засягат фундаментални национални ползи . Не би трябвало и топката непрекъснато да се трансферира от една институция към друга ".
Това сподели пред БНР проф. Ангел Димитров, съпредседател на Смесената българо-македонска комисия по исторически и просветителни въпроси.

И добави, че няма потребност от привикване на КСНС по тематиката .

По думите му в Северна Македония одобряват двустранния контракт за другарство и добросъседство като фиктивен акт, като входен билет за Европейски Съюз , а не като стабилен политически ангажимент.

" Не би трябвало да живеем с визията за мимикрия на активност, за подправени сигнали, че нещо се случва, откакто резултати няма ".

В предаването " Събота 150 " проф. Димитров добави, че зад прибързаните дейности на премиера Кирил Петков с еуфоричното разбиране, че може да се развърже комплициран възел , явно се крият дейности, които остават обществено незнайни, а това основава напрежение измежду българското общество.
Интервюто с проф. Ангел Димитров можете да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР