Проблемът на държавата е, че тя не съществува нормално -

...
Проблемът на държавата е, че тя не съществува нормално -
Коментари Харесай

Няма спасение...

Проблемът на страната е, че тя не съществува обикновено - съобщи шефът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов тази седмица. И е прав. Признаците за аномалия са доста, един от най-красноречивите е, че страната не знае по какъв начин ще я кара следващата година. Нито знае кой ще държи кормилото за ръководство, нито пари си е приготвила за харчовете през идващата година.

Другият симптом за аномалия е, че народът вижда всичко това, само че не му пука изключително.

Това което знаем сигурно е, че иде зима. Каква ще е обаче не е ясно. Метеоролозите се задоволяват единствено да разясняват, че индианците трескаво се запасяват с дърва.

У нас дървата за огрев са ъгъл, тъй като дърводобивните компании ги продават на по-високи цени в Гърция.

А цените на тока и газа по света, надлежно и у нас, порастват. Но тъй като сме по-католици и от папата, сме се подготвени да затворим ТЕЦ-овете  и да се откажем от атомната сила, единствено и единствено да светнем в зелено, по брюкселски.

В тази обстановка ЧЕЗ незнайно за какво стартира да ни стопира тока за по няколко часа. Може би с цел да привикваме.

" Булгаргаз " пък реши да си желае парите от " Топлофикация " и предизвести, че ще приключи контракта за доставка на газ. Ако това се случи, един милион столичани ще останат без парно през зимата. А в случай че ЧЕЗ продължи с опитите - и без ток.

Докато чакаме да позеленеем по брюкселски и да посинеем от мраз по нашенски, инфлацията също пораства. И въпреки че специалистите я дефинират като преходна, председателката на Централната европейска банка Кристин Лагард предизвести,  че поради непрекъснатите усложнения в предлагането и веригите на доставки, както и увеличението на заплатите, ще станем очевидци на по-продължително повишение на цените.

В такива условия даже и обичайна религия, че всичко ще се размине, хванем ли се за зелено, е мощно разколебана. Фитилчето на вярата е късичко, едва-едва гори.

От нийде избавление се не види.

Сещате ли се за оня турчин от Бурса, дето се запил с другари и след това задремал на пейката? Когато се събудил на другия ден с мътна глава, видял наоколо да минава доброволческа група за спасяването на липсващ човек и тръгнал с тях. Вървели що вървели, и по едно време махмурлията схванал, че търсеният в действителност е той. Бил избавен.

Ние сме в запой и сме на пейката. Доброволческа група по спасяването ни обаче по този начин и не се появява. Де факто сме изчезнали обаче никой не е съобщил за това. И надлежно няма избавителна интервенция.

В тези условия най-важният ни проблем е по какъв начин да се оправим с махмурлука. Парещата шкембе-чорба е нашият народен блян. Нямаме друга идея.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР