Пробив в клапан на оборудване в инсталацията за производство на

...
Пробив в клапан на оборудване в инсталацията за производство на
Коментари Харесай

Извънредно! Силен тътен разтресе Димитровград, оранжев дим се носи из града

Пробив в клапан на съоръжение в инсталацията за произвеждане на азотна киселина в торовия цех в Димитровград докара до изхвърляне в атмосферата на рискови излъчвания азотни оксиди. Станцията в града обаче не е засякла завишение на химичното съединението във въздуха, оповестява bTV.

По обяд от региона на „ Неохим “ се чува екот, след което от производството стартира да се отделя огромно количество оранжев пушек.

От торовия цех са уведомили локалната екоинспекция за непланирано прекъсване на инсталацията за азотна киселина. След пробив в превантивен клапан, в атмосферата са изпуснати непланирани излъчвания, които обаче станцията в Димитровград не е отчела.

При норма на азотни оксиди от 200 микрограма на пространствен метър, във въздуха са регистрирани близо 11. Пробивът в системата, който е бил за 15 минути, не е спрял производството. От „ Неохим “ отхвърлиха да разясняват зародилата обстановка.

„ Заради спад в напрежението в една от инсталациите за произвеждане на азотна киселина е задействан клапан, което е довело за малко до проведено и неорганизирано изпускане на излъчвания “, заяви пред публицисти шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Наталия Пачеманова.

Тя добави, че в 13 часа измерванията показвали, че няма превишени стойности на азотни оксиди в Димитровград. При норма 200 микрограма на кубически метър, резултатите са 10.86 микрограма.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР