Пробен орбитален полет на прототипа на Starship на американската компания

...
Пробен орбитален полет на прототипа на Starship на американската компания
Коментари Харесай

Мъск: Полетът до Марс може би ще е през януари или февруари

Пробен орбитален полет на прототипа на Starship на американската компания SpaceX може да се реализира още през януари 2022 година Това заяви създателят на компанията Илон Мъск.

" Надяваме се да правим първия орбитален полет през февруари. Този месец ще приключим със стартовата площадка и стартовата кула, през декември ще проведем няколко теста, и се надявам да изстреляме ракетата през януари ", сподели Мъск по време на речта си пред Националните академии на инженерните и медицинските науки (NASEM).

Предприемачът означи, че първото сходно изстрелване е " обвързвано с огромен риск ", тъй че няма сигурност, че всичко ще върви добре, само че по един или различен метод SpaceX " ще може да реализира забележителен прогрес " във връзка с развиването на системите на транспортното средство.

Космическият транспортен съд за многократна приложимост Starship е предопределен за полети до Марс и ще събира 100 души. Прототипите на галактическия транспортен съд към този момент няколко пъти са правили изпитателни полети с връщане на Земята, само че до момента са били унищожавани в земната атмосфера. От всички полетни проби на Starship единствено последният, който се организира през май, мина без заличаване на устройството по една или друга причина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР