Призьорките от европейското първенство по борба за жени бяха премирани

...
Призьорките от европейското първенство по борба за жени бяха премирани
Коментари Харесай

Премии за медалистките в женската борба

Призьорките от европейското състезание по битка за дами бяха премирани от родната федерация. А средствата са обезпечени от Интернешънъл Асет Банк АД, ЗАД Асет Иншурънс и Бент Ойл АД. На стилно празненство трите компании благодариха на националките за позитивните страсти, които доставиха на българската аудитория от шампионата в Каспийск (Русия) през май.

Биляна Дудова и Тайбе Юсеин ликуваха с купите, а Мими Христова взе сребро. Само месец по-късно Дудова победи и със златото на шампионата до 23 години в Истанбул, а Виктория Бобева остана пета. Така напъните на Българската федерация по битка в търсене на поддръжка от страна на българския бизнес за подкрепяне и стимулиране на изявени състезатели, и с дейната поддръжка на почетния президент Валентин Йорданов, към този момент дава първите си резултати.

Призьорките, както и селекционерът на националките Петър Касабов получиха уверението, че БФ Борба и женският тим ще бъдат финансово подкрепени, с цел да имат оптимален комфорт в пълноценната подготовка най-малко до олипиадата Токио 2020. А в проектите на финансовата институция влиза дълготрайно съдействие с Българската федерация по битка.

" Благодарна съм за тази помощ ", сподели двукратната европейска шампионка Биляна Дудова. - Този жест ме задължава да пъдя още и още триумфи. Наскоро бяхме на лагер с тима в Япония. Това, което видях там като метод на подготовка ми дава оптимизъм и самочувствие, за освен това и на идващото международно състезание през октомври в Будапеща, както и на олимпийските игри в Токио. "

Валентин Йорданов поздрави девойките за извоюваните трофеи, медали и проявения темперамент в Каспийск и Истанбул. Олимпийският, седемкратен международен и 7 пъти европейски първенец им пожела в никакъв случай да не се задоволяват с постигнатото, а да продължат да влагат всичко от себе си на тренировки, с цел да задминат по триумфи самия него, Александър Томов и доста от нашите първенци.

Напомни също, че местата в Залата на славата на българския спорт не са непокътнати за никого, само че пътят, по който са тръгнали води натам. Александър Томов, ръководител на " Левски ", пък връчи почетен плакет на " синия " клуб на изпълнителния шеф на трезора Алексей Цветанов с признателност за поддръжката. Утре националките отпътуват за Ловеч, където ще започват на държавното състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР