Призрачната улица „Венец“ във врачанския квартал „Медковец“ съвсем скоро ще

...
Призрачната улица „Венец“ във врачанския квартал „Медковец“ съвсем скоро ще
Коментари Харесай

Разгеле! Забравена от Бога улица във Враца замирисва на асфалт

Призрачната улица „ Венец “ във врачанския квартал „ Медковец “ напълно скоро ще замирише на асфалт, научи BulNews.bg. От община Враца към този момент са оповестили социална поръчка за ремонта на правата, която до скоро даже не фигурираше в архивите на общината. Така към четири десетилетия в покрайнините на Враца генерации фамилии живеят в къщи без улица. По документи адресът е „ Венец “, само че пред домовете няма и помен от асфалт, а бетонното стълбище, направено от живущите там, е единственият им подстъп до къщите.
Близо 300-метровата права въобще не попада в картите на Бърза помощ, такситата и полицията. Според живущите улицата е забравена от Бога и съществува само в описите на отдел „ Местни налози и такси”.
Обявената социална поръчка е за инженеринг - планиране, авторски контрол и осъществяване на строителните работи. Очаква се след приключването на ремонта улицата да е с трайна настилка, с подобаващи надлъжни и напречни наклони, с които да се реши отводняването и да има проходимост и достъп до къщите на хората.
Общата планирана стойност на публичната поръчка е 208 333.33 лв. без Данък добавена стойност или 249 999.99 лв. с Данък добавена стойност. Критерият за избор на реализатор е оптимално съответствие сред качество и цена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР