Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим ...

Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим

ГЕРБ-СДС към Радев: Ако няма бюджет, ще е катастрофа

Призовавам останалите политически партии да проявят разсъдък и да работим дружно. Цялото политическо опълчване евентуално ще чуем и забележим в едни идни предварителни избори. Но в този момент е време за съответни и държавнически решения  – това чакат хората от нас, съобщи Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

Отчитаме всички провокации, пред които е изправена страната. Съобразяваме се с всички опасности. Затова и нашата политическа група доста интензивно взе участие при вземането на редица решения, сподели още тя.

Според президента дълбоката рецесия, която е обхванала обществото ни, е породила устрема към смяна.

Но непрестанно намаляващата изборна интензивност е отзив за сриващото се доверие в политическата класа, това слага опасности за България и от политическите партии зависи да си възвърнат това доверие, означи той.

Радев беше безапелационен, че Народното събрание би трябвало да свърши не малко работа, с цел да подсигурява действието на страната най-малко до края на годината.

Актуализацията на бюджета, приемането на законодателни промени за пускане на Плана за възобновяване и резистентност не търпят отсрочване и се надявам партиите да влязат в конструктивен разговор по всички тези въпроси, съобщи президентът.

Водим се от разбирането, че политическите партии имат голяма отговорност в изискванията на рецесия и в осъществяване на член 99 от Конституцията сме тук, с цел да заявим нашите цели през идващите няколко седмици, в случай че не се случи сформиране на държавно управление с връчване на мандат на първата политическа мощ, както и да заявим, че в случай че бъде връчен мандат на ГЕРБ-СДС, ще го върнем допустимо най-бързо тъй че да стартират съвещания по връчване на мандат на третата политическа мощ, съобщи Атанасова.

Тя уточни, че от партията си дават сметка, че при всички рецесии, в случай че страната няма обезпечен държавен бюджет, това ще е злополука.

Предстоят значими закони, които чакаме Министерският съвет да внесе в Народното събрание, касаещи Плана за възобновяване и резистентност. Обръщам внимание, че до този миг няма импортирани такива законодателни начинания и всички извинения, че Народното събрание, в случай че не работи, те няма да бъдат признати, звучат нелогично, регистрира Десислава Атанасова.

Източник: plovdiv-online.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg