„Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим

...
„Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще върнем мандата, време е за адекватни решения

„ Призовавам останалите политически партии да проявят разсъдък и да работим дружно. Цялото политическо опълчване евентуално ще чуем и забележим в едни идни предварителни избори. Но в този момент е време за съответни и държавнически решения - това чакат хората от нас. Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем допустимо най-бързо ", съобщи Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

Тя добави, че задачата е да стартират съвещания за връчване на мандат на третата политическа мощ по желание на президента.

" Отчитаме провокациите, съобразяваме се с рисковете. Затова нашата ПГ интензивно взе участие при вземането на редица решения. Поискахме изключително разглеждане на Закона за държавния бюджет, тъй като си даваме сметка, че при всички рецесии, в случай че страната няма обезпечен бюджет, това ще е злополука. До този миг няма импортирани законодателни начинания по отношение на Плана за възобновяване. Сега е време за съответни и държавнически решения ", акцентира Атанасова.

„ Наред с икономическата, обществената, здравната и бежанската рецесия през днешния ден сме изправени и пред политическа рецесия. Българските жители изпитват основателни паники от растящите цени, продължаващата война и от неизвестността, подбудени от рецесиите, които не могат да бъдат решени единствено от една партия”, уточни президентът Румен Радев.

По думите му бъдещето на жителите зависи от решението на политиците и напъните на институциите освен в народен, само че и в интернационален подтекст.

„ България чака по-силна поддръжка в съюзите, в които членува, чакаме да работим още по-ефективно и да използваме всяка опция, с цел да отстояваме националния интерес и да не позволяваме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, съответна и поредна външна политика”, добави Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР