Призиви за подкрепа на руски военнослужещи са абсолютно недопустими. Това

...
Призиви за подкрепа на руски военнослужещи са абсолютно недопустими. Това
Коментари Харесай

МВнР: Призиви за подкрепа на руски военни са абсолютно недопустими

Призиви за поддръжка на съветски военнослужещи са безусловно неприемливи. Това е позицията на Министерството на външните работи по отношение на обява в обществените мрежи на Руското посолство в София за събиране на дарения за съветската война против Украйна.

„ Министерството на външните работи на Република България припомня позицията си, че Република България изрично осъжда съветската експанзия против Украйна, която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и посягане против териториалната целокупност на суверенна Украйна “, споделят от Министерство на външните работи.

„ Призиви към жители на страна членка на Европейския съюз за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия, както и за нарушение на европейските наказания, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и безпричинно навлизане в Украйна, са безусловно неприемливи “, показват още от министерството.

Като „ абсурден “ към този момент дефинира апела на съветското посолство в София за събиране на дарения за войната и министърът на електронното ръководство Божидар Божанов, катосъобщи, че е изпратил публично известие до Meta - компанията-майка на Фейсбук.

" Смятам че това е скандално. Затова се свързах с формалния контакт на Мета (Фейсбук) и изпратих обявата, с цел да оценят незабавно дали това не нарушава разпоредбите. Преценката е тяхна, в това число за времето, в което да реагират. Но не е редно платформата да се употребява за финансиране на агресора ", сподели Божанов.

Депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчевсъщо реагира остро на апела за дарения на Руското посолство в София.

„ Zащита. Явно това е, от което Путиновата войска има потребност, тъй като посолството на Руската федерация у нас, ръководено от товарищ Митрофанова, отворило акция за събиране на средства. През фондация. Благотворителна фондация, наречена “заЩИТа ”, написа Мирчев в своя Фейсбук профил.

„ Другарко Митрофанова, позор за дипломацията е всичко това. Срам е и за актуалната цивилизация, от която явно не желаете да бъдете част. Тук, в Европа, не сме крепостни никому и пари за zащита на агресори не събираме. Отивайте си в Русия! “, прикани Ивайло Мирчев.

Посолството, ръководено от Елеонора Митрофанова, разгласява във фейсбук профила си линк към Telegram канала на Министерството на защитата на Русия във връзка основаването на " благотворителен фонд " на име " Защита ". Фондът е ориентиран особено за бойците, които вземат участие във войната в Украйна - или " специфичната военна интервенция по отбрана на ДНР и ЛНР ", както го изясняват в формалните съветски известия.

Посочени са и няколко банкови сметки в " Промсвязбанк ", " Сбербанк " и " ВТБ ", които в действителност са изключени от интернационалната система за разплашания Swift.

В своята позиция от Министерството на външните работи напомнят, че банковите преводи към посочените от Руското посолство сметки не могат да бъдат осъществени, защото те са обект на ограничаващи ограничения на Европейския съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР