Призиви за подкрепа на руски военнослужещи са абсолютно недопустими. Това

...
Призиви за подкрепа на руски военнослужещи са абсолютно недопустими. Това
Коментари Харесай

Външно: Призиви за подкрепа на руската армия са недопустими

Призиви за поддръжка на съветски военнослужещи са безусловно неприемливи. Това е позицията на Министерство на външните работи по отношение на обява в обществените мрежи на Руското посолство, в която се приканва за дарения за бойците.

„ България припомня позицията си, че изрично осъждаме съветската експанзия против Украйна, която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право “, споделят от Министерство на външните работи.

„ Призиви към жители на страна членка на Европейския съюз за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия,както и за нарушение на европейските наказания, наложени на Руската федерация, са безусловно неприемливи “, допълват от ведомството.

Външно показва още, че банкови преводи към посочените от Руското посолство сметки няма по какъв начин да бъдат осъществени, защото те са обект на ограничаващи ограничения на Европейския съюз.

Припомняме, че съветското посолство в България оповести във вторник началото на специфична дарителска интервенция в поддръжка на съветската войска, която нахлу в Украйна. Във Facebook страницата на дипломатическата задача е оповестен апел за изпращане на пари за " подпомагане на военните, участващи в специфичната интервенция за отбрана на Донецката и Луганската национални републики ".

Руска благотворителна фондация е основала фонд " Защита ", в който ще постъпват даренията, " с цел да окаже всестранна помощ и да обезпечи спомагателни ограничения за обществена поддръжка на военните и техните фамилии ".

Руското посолство твърди, че е имало " голям брой запитвания от жители до Министерството на защитата на Руската федерация ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР