ПРИЗИВ НА БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИУВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, СЪНАРОДНИЦИ!Наближават поредните парламентарни

...
ПРИЗИВ НА БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИУВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, СЪНАРОДНИЦИ!Наближават поредните парламентарни
Коментари Харесай

Призив на български интелектуалци и общественици: Гласувайте против реставрацията и путинизацията

ПРИЗИВ НА БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ
УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, СЪНАРОДНИЦИ!

Наближават следващите парламентарни избори. Не по непозната воля за година и половина ще гласуваме за четвърти път. Ще избираме висшия внушителен орган на волята на българския народ – Народното събрание. Да, това е белег на политическа рецесия, рецесия на националното посланичество. Говорим от години за дълбока и разрастваща се пробойна в българската народна власт. Знаем, че нашата народна власт е фасадна и ефимерна, пленена от поскомунистическаа олигархия и прокремълската мафия. Но би трябвало да признаем, демокрацията ни е пленена по нашата лична воля. Тя е такава заради нашите лични неправилни избори в годините на прехода. Особено видно е това от 2001 година насам, тъй като тогава бе отворена кутията на Пандора на популистката измама, на обещанията за „ ярко бъдеще “, което ще настъпи с магическа пръчка, без нашите старания, стига да издигнем следващия демагог и популист на власт.

Получи се по този начин, тъй като българският гласоподавател умишлено бе манипулиран и подвеждан по познати пропагандни схеми да гласоподава за партии и хора, които доведоха до актуалната политическа рецесия със своите дейности или бездействия. Също както кремълската клептокрация води война против братския украински народ, по този начин

българските лакеи на Кремъл водят пропагандна, дезинформационна и хибридна война срещу българския народ

Тази война е без гърмежи, изстрели и убийства, само че е не по-малко рискова. Тя цели да промие съзнанието на болшинството български жители да гласоподават за партии и политици, които желаят да открият пропутински режим у нас по съветски олигархично-мафиотски модел. Путинската сатрапия благодарение на многочислените си сътрудници и лакеи в България се старае да ни върне властническата тирания на безвластие и гнет като употребява най-много страховете на хората /от „ тежка зима “, от „ война с Русия “/, внедрените комунистически легенди и проруски предубеждения в всеобщото схващане. Поредица от държавни управления водят позорна политика в сгода на кремълския деспот. Последни образци са отводите за даване на военна помощ на Украйна и отводът да се поддържа нейния иск срущу съветските нашественици в Международния съд за правата на индивида.
Трябва да признаем, че пропагандната война на новия Хитлер в Москва има триумф измежду част от нашите по-необразовани и податливи на внушения сънародници.
Тя реализира триумфи, щом следим по какъв начин обявяващи се за антифашисти поддържат фашисткия путински режим, по какъв начин патриоти поддържат най-големия ни исторически зложелател, по какъв начин обявяващи се за евроатлантици гласоподават не за евроатлантическо, а за евразийско развиване на България! Не гласувайте за такива партии и политици!
Обръщаме се към тези, които осъзнават защо става дума и към колебаещите се!

Гласувайте!

Гласувайте за партии и хора, които са политически опитни и некорумпирани, не за спуснати „ калинки “, популисти и демагози, не за тарикати, спекулиращи с „ волята на народа “ и „ националния интерес “. Гласувайте за тези, които ви дават обещание не Рая на земята, а по думите на Чърчил през Втората международна война „ кръв, пот и сълзи “, с цел да излезем от коловозите на неправилния път, по който желаят да ни отведат.
Гласувайте за другата, същинската България, която можем и би трябвало да превърнем с труд, пот и сълзи от посткомунистическо сметище още веднъж и в действителност в земен парадайс.
Гласувайте на 2.10. за  да спрем опитите за реституция и путинизация и с цел да стартираме същинска декомунизация, демократизация и депутинизация на България!

Подписали:

Доц. доктор Момчил Дойчев, проф. д.н. Георги Фотев, доцент, д.н. Огнян Минчев, проф. д.н. Татяна Дронзина, проф. д.н.Милена Стефанова, Константин Мишев, кап. Васил Данов, Елеонора Калчева, Велизар Шаламанов, Николай Ненчев, проф.д.н. Евелина Келбечева, доцент доктор Валерия Кардашевска, проф.д.н. Мартин Табаков, проф.д.н.Дилян Николчев, Стойко Стоянов, Григор Лилов, проф.д-р Стефан Николов, о.р.ген. Съби Събев, о.р.ген. Стефан Димитров, Димитър Бочев, Явор Райчев, проф.д-р Заркщо Ждраков, Евгений Кънев, Михаил Найденов, о.р. полк.Владо Миленски, проф.д.н.Николай Найденов, Красен Станчев, Георги Даскалов, Юлиан Войнов, доктор Петър Кърджилов, адв.Емил Георгиев, Станка Желева
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР