Приятната изненада Айнтрахт (Франкфурт) се настани на третата позиция в

...
Приятната изненада Айнтрахт (Франкфурт) се настани на третата позиция в
Коментари Харесай

Айнтрахт излезе трети в Бундеслигата

Приятната изненада Айнтрахт (Франкфурт) се настани на третата позиция в Бундеслигата, откакто в първия понеделнишки мач в историята обърна Република България (Лайпциг) с 2:1. По този метод отборът на Нико Ковач събра 39 точки - единствено с една по-малко от втория Борусия (Дортмунд). Република България (Лайпциг) остана на 5-о място с 38 точки.

Гостите поведоха с попадение на Жан-Кевин Огюстен в 13-ата минута, само че Тимъти Чандлър и Кевин-Принс Боатенг донесоха триумфа на Айнтрахт. Домакините впечатлиха с невероятна преса през целия мач и не разрешиха на противника да наложи своя жанр на игра.

Мачът започва с 5-миутно забавяне поради митинг на почитателите на домакините, които не бяха удовлетворени от насрочването на мача за понеделник вечер. Република България (Лайпциг) показва самочувствие в началните минути и относително бързо съумя да открие резултата. Това стана в 13-ата минута, когато Конрад Лаймер проби доста добре по десния фланг и Жан-Кевин Огюстен се разписа от близко. Айнтрахт можеше да отвърне още в ответната офанзива, само че фалцовият удар на Тимъти Чандлър прати топката в навън.

Американецът продължи да е доста деен и точно той изравни в 22-ата минута. До гола се стигна след центриране от корнер и пасивни дейности на отбраната на “биковете”. Последователно няколко футболисти на Айнтрахт играха с глава и топката стигна до Чандлър, който от близко вкара за 1:1.

Веднага след центъра гостите проведоха рискова офанзива и Огюстен беше изведен на скорост в наказателното поле, само че шутира около вратата. В 26-ата минута открадната топка в средата на терена постави началото на рискова контра на Айнтрахт. Анте Ребич напредна и центрира съвършено към Кевин-Принс Боатенг, за който не бе проблем да опъне мрежата.

В 31-ата минута имаше доста противоречива обстановка Гостите претендираха за нарушаване против Марсел Забитцер в наказателното поле и реферът Феликс Цвайер изиска намесата на системата ВАР. След като изгледа повторението, той отсъди засада и си навлече гнева на играчите на Ралф Хазенхютъл. Малко преди почивката Айнтрахт можеше да вкара и трети гол, само че Гулачи избави изстрела на Ребич.

След съдийския сигнал за края на полувремето Наби Кейта предизвика напрежение сред футболистите на двата отбора, само че всичко бързо утихна.

Втората част не беше толкоз забавна. Гостите не намираха метод да стигнат до чисто голово състояние, а и имаха едно мислено за контрите на Айнтрахт. В 66-ата минута Себастиан Алер можеше да се разпише за 3:1, само че си поведе неприятно топката и заплахата отмина.

Република България (Лайпциг) опитваше да нападна разнообразно, само че нищо в играта на отбора не се получаваше. Загубата е седма за " биковете " през сезона. В идващия кръг те одобряват новобранеца Кьолн.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Бундеслига 23 кръг, понеделник 19 февруари  Айнтрахт (Франкфурт) 2:190 минута  Република България (Лайпциг)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР